Kosova' dan Şehzadeler' e kardeş ziyareti

Ekim 20 ,2016



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kosova Demokratik Türk Partisi ve Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka ve beraberindeki heyeti Şehzadeler Belediyesinde misafir etti. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Çelik “Kosova bizim gönül coğrafyamızda yer alan nadide köşelerden bir tanesidir” dedi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Manisa’ ya gelen Kosova Demokratik Türk Partisi ve Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka ve beraberindeki işadamları Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ i makamında ziyaret ettiler. Kosova’dan gelen heyeti Şehzadeler Belediyesinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Gönül coğrafyamızın nadide köşelerinden biri olan Kosova’dan gelen misafirlerimizi Şehzadelerimizde ağırlıyoruz. Kosova, Murat Hüdavendigar’ın türbesinin bulunduğu ve her şehrinde Türkiye’nin, Osmanlı’nın ve tarihimizin sevildiği sevgi ve saygıyla karşılandığımız, kucaklandığımız Balkanlar’ın güzel ülkelerinden birisi çok değerli Meclis Başkan Yardımcımız ve değerli iş adamlarımız bugün belediyemizi şereflendirdiler ben kendilerine kendi evinize hoş geldiniz diyorum. Biz Kosovalıları hiç ayrı görmüyoruz. Kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Çok iyi biliyorum ki onlarda bizi aynı şekilde görüyorlar. İnşallah aramızdaki bu sevgi ve muhabbet ekonomik olarak daha da artarak devam eder. Balkanların en güzel köşelerinden biri olan Kosova’yı görmeyen tüm hemşerilerimize oralara gitmelerini oraları görmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

“KARDEŞLER ARASINDAKİ MESAFELERİ KISALTMA’NIN ÇABASINDA OLMALIYIZ”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ e Kosova’ da tanışma fırsatı yakaladığını ifade eden Kosova Demokratik Türk Partisi ve Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka “Öncelikle Manisa’ da, Şehzadeler Belediyesinde bulunmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek isterim. Bizlere zaman ayırdığı için değerli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız ile daha önce Kosova’ da görüşme fırsatımız olmuştu. Çok fazla sohbet etme şansımız olmamıştı ancak bugün daha fazla vaktimiz olacak. Kosova ve Türkiye arasında özellikle Belediye arasında nasıl bir işbirliği yapılabilir, bu kardeşler arasında ki uzaklık mesafesini nasıl daha da kısalta biliriz bunun arayışı içerisinde olacağız. Manisa’ da Balkanlardan çok vatandaşımız yaşamaktadır. Hepsi de kendi vatanında yaşıyorlar. Çünkü bizlerin ayrı gayrısı yoktur. Bundan sonra bu ziyaretlerimiz daha da sıklaşacaktır. Hem ticari açıdan hem de Kültürel açıdan farklı projelerimizin olacağından şüphemiz yok” dedi.

“TÜRKİYE BİZİM VATANIMIZ”

Kosova’ da yaşayan Türkler olarak Türkiye’ ye öz vatan olarak gördüklerini ifade eden Kosova’ lı İşadamı Şevket Damka “Şehzadeler Belediye Başkanımız ile ikinci defa görüşmemiz bugüne nasip oldu. Türkiye bizlerin vatanıdır. Biz Kosova’ da Balkanlar’ da yaşayanlar olarak Türkiye’ yi kendi vatanımız olarak görüyoruz. Bizler için Kosova Türkiye Devleti sınırları içeresinde bir şehir gibidir. Bugün buruda olmaktan gerçekten çok mutluyuz. İnşallah iki belediye arasında güzel iş birliklerine imza atacağız ve sık sık bir araya geleceğiz. Yugoslavya dönemlerinde Manisa’ ya göç etmiş olan vatandaşlarımız var. Onlar da burada kendi vatanlarındadırlar. Türkiye’ de Türk olmak kolay bir şeydir ama Balkanlarda Türk olmak gerçekten de zordur. Bizler Balkanlarda Türk’ üz demek istediğimizde bazı bedeller ödüyoruz. Tekrardan bizleri böylesine sıcak bir şekilde misafir ettikleri için değerli Şehzadeler Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45