Kurşunlu Han'da çalışmalar başladı

Ağustos 23 ,2016



Şehzadeler Belediyesi tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğünden Restorasyon karşılığı kiralanan Kurşunlu Han’ da restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyon çalışmalarının 2 yıl süreceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “2 yıl sürecek restorasyon çalışmalarının sonunda, Şehzadelerimize güzel bir eser kazandırmış olacağız” dedi.

Şehzadeler Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiraladığı tarihi Kurşunlu han da restorasyon çalışması başlattı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında teknik personelde bilgi aldı. Şehzadeler’ de tarihi bir yapıyı gün yüzüne çıkarılarak gün yüzüne çıkarılacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadelerin en güzel eserlerinden birisi olan Kurşunlu Han, bizim Osmanlı Çarşısı yapmak istediğimiz bölgede kalan tarihi bir yapı. Yıllardır bakım yapılmayan bu tarihi yapının bir restorasyona ihtiyacı vardı. Daha önce yapılan bazı çalışmalar ile çok tahrip edilmiş ve güzelliğini kaybetme noktasına gelmişti. Şehzadeler Belediyesi olarak biz Kurşunlu Han’ ı Vakıflar Bölge Müdürlüğünden restorasyon karşılığı kiraladık. Yaptığımız çalışma ile 4 milyon TL’ lik bir ihale bedeli ile restorasyon ihalesini gerçekleştirdik ve ihaleyi kazanan firmaya yer teslimini yaptık. Firma şuan itibarı ile gerekli olan çalışmalara başlamış durumda. Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, yaklaşık olarak 2 yıl sonra Kurşunlu Han asli kimliğine kavuşmuş olacak ve güzel bir şekilde hizmet vermeye başlayacak. Bu tarihi yapıyı Şehzadeler Belediyesi olarak biz kullanacağız. Kurşunlu Han’ da, meslek kursları, kültürel faaliyetler, sosyal faaliyetler ve etkinlikler yaparak Şehzadelerimizin Kültür Sanat hayatına ciddi bir katkıda bulunmuş olacağız. Dış kısmında bulunana iş yerleri de yine ticari faaliyetlerine devam edecek ve bu bölgeye bir değer katmış olacağız. Hem tarihimize sahip çıkıyoruz hem de belediyemizin ihtiyaç duyduğu mekan ihtiyacını böylesine tarihi bir yeri elden geçirerek sağlamış olacağız. Şehzadeler gibi bir ismi olan belediyemize, böylesine güzel bir tarihi dokunun içerisin hizmet etmek son derece yakışacaktır. İnşallah 2 yıl gibi bir süre içerisinde çalışmalar tamamlanmasının ardından Kurşunlu Han’ ı halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Şehzadeler Belediyesi olarak ecdat yadigârı olan bir esere sahip çıkıyor olmaktan, hem Şehzadelerin ticaretine ve turizmine böylesine güzel bir eseri kazandırmış olmaktan, hem de böylesine tarihi bir mekânda belediye hizmetlerini halkımıza verecek olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum” dedi.

“KURŞUNLU HAN HALKIN HİZMETİNDE OLACAK”

Tarihi Kurşunlu Han’ın yıllarca FETÖ Terör örgütü tarafından kullanıldığını ifade eden Başkan Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz tarihi Kurşunlu Han, Manisa da herkesin bildiği gibi yıllarca FETÖ terör örgütünün adeta bir karargâhı gibi çalıştı. Biz göreve geldiğimizde Kurşunlu Han onların elindeydi ve çok şükür biz Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile hızlı bir görüşme yaparak Kurşunlu Han’ ı restorasyon karşılığında kiraladık ve onları buradan tahliye ettirmiş olduk. Bizim bu çalışmamız ile ne kadar hayırlı bir iş yaptığımızı bugün milletimiz daha iyi anlamış oldu. İnşallah şimdi bir örgüte değil, halkın her kesimine hizmet veren bir hizmet merkezi haline dönüşmüş olacak. Gizli, entrikaların çevrildiği bir mekân olmayacak. Herkesin rahatlıkla gelerek her türlü hizmeti alabileceği aslına uygun bir şekilde kullanılan bir han haline dönüştürülmüş olacak” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45