475. Mesir Macunu Festivali Başladı

Nisan 21 ,2015



475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda düzenlenen sergi açılışıyla başladı. Açılış törenine katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, onur konuğu Kazakistan ve Türkiye ilişkilerine vurgu yaparak, Mesir Macunu Festivali’nin hayırlar getirmesini diledi.   

Bu yıl 475. defa düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali sergi açılışıyla start aldı. Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanvekili Kılıç Kaya, Manisa'yı ve Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı. Sergi açılışı öncesinde dans gösterileri sergilendi. Protokol üyeleri temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi tarafından kendilerine ikram edilen mesirleri halka saçtı. Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa'yı ve Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, festivalin Türkiye ve Manisa için hayırlı olmasını diledi. Tanık'ın ardından konuşan Yunusemre Belediye Başkanvekili Kılıç Kaya ise, Mesir için gerekli tüm desteği verdiklerini, 5 gün sürecek festivalin eğlenceli geçmesini temenni etti.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİLER

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 475. Uluslarası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin onur konuğu ülkesinin Kazakistan olduğunu ifade ederek, "Festivalimizin Manisa için hayırlı olmasını diliyorum. Mesir Festivali'nin bu yılki onur konuğu olan ülkesi Kazakistan, Türkiye ile dost olan bir ülke. Bizim Kazakistan ile dostluğumuz yıllardır devam ediyor. Festivalin onur konuğu olması da Kazakistan ile ilişkilerimizi güçlendirecektir. Manisa'nın kültürü Mesir Festivali'nin bu yılda dopdolu geçeceğini düşünüyorum" dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, "5 asırlık köklü bir geçmişe sahip olan festivalimizi bu yıl fotoğraf ve el sanatları sergisiyle açıyoruz. Hepimize hayırlı olsun" diye konuştu.

475 YILLIK BİR ŞİFA ÖYKÜSÜ

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, "Bizden çok büyük ülkelerin yaşları, Mesir Festivali kadar değil. Bizim festivalimiz 475 yaşında. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Mesir, ülkemiz ve Manisa'mız  için önemli bir değer. Mesir'in 475 yıllık bir şifa öyküsü var. Festivalimiz, kökü derinlere uzanan bir kültürel olay. Mesir Festivali tertip komitesi bu yıl çok iyi çalıştı. Festivalimizin onur ülkesinin Kazakistan olması, Türkiye'nin dış politikayla alakalı ilişkilerini de güçlendirecektir." dedi. Konuşmaların ardından Mesir Festivali'ni anlatan fotoğraf ve el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45