AĞLAYAN KAYA AŞIKLAR BAYRAMI'NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Ağustos 19 ,2023



Şehzadeler Belediyesi, gelenek ve kültürün buluştuğu eşsiz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ağlayan Kaya Anfi Tiyatro, ünlü aşıkların bir araya gelerek unutulmaz bir geceye imza attığı "Aşıklar Bayramı" etkinliğine tanıklık etti.

 

Etkinliğe, halk müziğinin sevilen isimleri Aşıklar Osman Feryadi, Ali Rıza Ezgi, Ali Cananı, Ensar İpek, Bekir Sami ve Peri Gül Gez, büyüleyici performanslarıyla katıldı.  Aşıklar, sazları ve sözleriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.Gecede sahne alan aşıklar, sazlarıyla türkülerini söylerken izleyicileri duygusal anlar yaşattı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, aşıkların içten ve samimi performanslarına büyük bir ilgi gösterirken, Ağlayan Kaya Anfi Tiyatro'nun doyasıya bir aşk ve kültür şölenine dönüştüğü görüldü.Aşıklar Bayramı etkinliği, geleneksel halk kültürünün yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak kayda geçti. Katılımcıların coşkusu ve aşıkların etkileyici performanslarıyla dolu bu özel gecede, unutulmaz anılar bir kez daha hafızalara kazındı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, geleneksel halk kültürünün gelecek nesillere taşınmasının önemine vurgu yaparak, "Aşıklar Bayramı'nın amacı, halkımızın geleneksel değerlerini yaşatmak, aşıklık geleneğini sürdürmek ve bu özel sanat dalının temsilcilerine hak ettikleri değeri vermek. Sanatın her dalında olduğu gibi, aşıklık geleneği de bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve bu etkinlikle bu değeri daha da pekiştiriyoruz." dedi.

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45