BAKAN YERLİKAYA KURŞUNLU HAN'I İNCELEDİ

Ağustos 05 ,2023

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,   İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı tarihi Kurşunlu Han'da ağırlayarak, tarihi yapıda yer alan atölyeler ve meslek kursları hakkında bilgi verdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa'ya gelen  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tarihi Kurşunlu Han'ı da ziyaret ederek,  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'ten buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurşunlu Han'ın girişinde Şehzadeler Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde karşılanan Bakan Yerlikaya'ya Başkan Çelik çiçek takdim etti. Bakan Yerlikaya ve beraberindekiler daha sonra tarihi yapıyı gezerek,  buradaki atölyeleri inceledi verilen meslek kursları hakkında Başkan Çelik ve hocalardan bilgi aldı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik  restore edilerek bir kültür ve sanat merkezi haline getirilen Kurşunlu Han'da  35 atölye bulunduğunu ve bu atölyelerde unutulmaya yüz tutmuş 44 meslek dalının hem yaşatıldığını hem de  kursiyerlere öğretilerek gelecek nesillere aktarıldığı bilgisini  verdi. Atölyeleri  tek tek dolaşan Bakan Yerlikaya,  buradaki hocalardan  verilen kurslar hakkında bilgi aldı, yapılan sanat eserlerini inceledi.  Kurs hocalarından atölyelerin kendilerine ücretsiz olarak tahsis edildiği, bilgisini alan Bakan Yarlikaya  Başkan Çelik'e hizmeti için teşekkür etti.