BAŞKAN DURBAY'DAN 19 MAYIS MESAJI

Mayıs 17 ,2024

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Durbay, Mustafa Kemal Atatürk’ün  19 Mayıs 1919’da Cumhuriyet’i kurma hayaliyle Samsun’dan çıktığı yürüyüşün 105. yıl dönümünü kutladığı mesajında şu ifadelere yer verdi “19 Mayıs 1919 bir milletin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde özgürlük mücadelesi ve bağımsızlık savaşını başlattığı gündür. 19 Mayıs büyük bağımsızlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı gündür. 19 Mayıs emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı verilmiş onurlu bir direniş ve tarihin yeniden yazıldığı gündür. Halkın kul olmaktan çıkıp yurttaş olduğu gündür. “Az zamanda çok işler” yapacak halkın çağdaş dünya ile yarışa başlayacağı yolculuğa atılan ilk adımdır.  Bu büyük direnişin ateşi hala Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlatmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu onurlu günü hediye ettiği gençlerimize sadece bir gün değil,  ülkemizin geleceğini de emanet etmiştir. Bu güne kadar emanete sahip çıkan gençlerimiz, inanıyorum ki gelecekte de emanetine sahip çıkmaya devam edecektir.

“AYDINLIK YARINLARI GENÇLERLE BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Şehzadeler Belediyesi olarak, Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyet’in değerlerini korumak ve “fikri hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirmek” için her türlü imkanı sağlayacak ve gençlerimizin her alanda destekçisi olarak, aydınlık yarınları birlikte inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bağımsızlık ateşinin yakıldığı gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan toprakları için  canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”