BAŞKAN DURBAY'DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Ağustos 29 ,2024

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay yayımladığı mesaj ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılını kutladı.

Başkan Durbay mesajında şöyle dedi; "Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancının tüm dünyaya ilan edildiği, destansı bir zaferin 102. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda aziz milletimizin esareti kabul etmeyen, özgürlükten asla taviz vermeyen kararlılığının ve vatan sevgisinin bir göstergesidir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan bu büyük zafer, milletimizin tarihe altın harflerle yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Bundan tam 102 yıl önce, ülkemizi işgal etmek isteyen güçlere karşı başlatılan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri sağlam bir şekilde atılmıştır. Bu zafer, yokluklar ve zorluklar içindeki bir milletin, bağımsızlık uğruna neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bizler bugün, bu zaferin bize kazandırdığı özgürlük ve bağımsızlık bilinci ile geleceğimize daha güvenle bakıyoruz. Bu anlamlı günde, aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Onların bizlere emanet ettiği bu güzel vatana sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ülkemizi daha ileriye taşımak en büyük sorumluluğumuzdur. 30 Ağustos Zafer Bayramı, bir milletin yeniden doğuşunu, özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandığı günü simgeler. Bu büyük zaferin yıldönümünde, ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, milletimizin bu gurur gününü en samimi duygularımla paylaşıyorum. Nice zaferlerimizde birlik ve beraberlik içerisinde buluşmak dileğiyle... Zafer Bayramımız kutlu olsun!"