Başkan Çelik Miraç varlığın özüne yolculuktur

Nisan 21 ,2017

Tüm İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  “Bu mübarek gecenin derin bir iç yolculukla, insanlık âlemine yeni bir kapı açmamıza vesile olmasını diliyorum” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi; “Miraç, sevgili peygamberimizin (SAV) , Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail’in (AS) rehberliğinde Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya ve oradan semaya, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükselişidir, pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur. Miraç, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) in şahsında “İnsanlığa açılan sınırsız bir yükseliş ufku; varlığın özüne yolculuktur” Miraç hadisesi bu anlamlarıyla hayata ışık tutmakta, dünya ve ahiret saadeti ekseninde sonsuz fırsatlar sunmaktadır. Tüm dünyada insanlığın bugün yaşamakta olduklarını ve dünya düzenini Miraç’ın ışığında yeniden değerlendirmeliyiz. Daha çok kazanmak hırsıyla maddeye hükmetmeye odaklanmış eğitim şekli ve bu amaçla eğitilmiş insanların kurduğu yeni bir dünya düzeni ve oluşturdukları hâkim medeniyet, insanı ilim ve teknolojide önemli bir noktaya getirmiş olsa da; iç âlemde yaratılan manevi boşluk sebebiyle insanı huzura, adalete, yardımlaşmaya, paylaşmaya, sevgiye muhtaç ve birbirinin kanını emen, canını alan süfli yaratıklara dönüştürmüştür. Müslüman olarak İslam’ın sunduğu kurtuluş mucizesine sahip olmamız sebebiyle bu batağın hayat bulmasında en büyük sorumluluk payı bizimdir. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin İslam âlemine, insanlığa ve hemşerilerime hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.