Başkan Çelik Şiyak'ı ağırladı

Ekim 10 ,2017



Balkanlar’da verdiği konferanslarla bilinen Manisalı Tarihçi Yazar İlber Şiyak, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i ziyaret etti. Başkan Çelik, Manisa’yı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiği için Şiyak’a teşekkür etti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Üsküp Büyükelçiliği ile Yunus Emre Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği “Rumeli ve Göç Gerçeği” konulu konferansa katılan Araştırmacı-Yazar İlber Şiyak’ı makamında ağırladı. Katıldığı konferansta Manisa’yı ve göçü anlatan Şiyak, izlenimlerini Başkan Çelik’e anlattı. Şiyak, “Güzel bir katılımla Üsküp’te Makedonya’nın en üst düzeyde Manisamızı ve göçü anlatan güzel bir sohbet ettik. Bütün bu izlenimlerin ardından yaşadığım kentin Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i ziyarete geldim.  Bu ziyaretten de çok mutluyum. Ben gittiğim her yerde Manisamızı anlatıyorum. Önce Manisa sonra Türkiye ve daha sonra da Balkanlar. Her ne kadar doğduğum ve çocukluğu orada geçse de, ben öncelikle 7 yıldır Manisalıyım. Bunu da gittiğim her yerde gururla söylüyorum. Konferansımız güzel izlenimler aldı. Sizlere Büyükelçiliğimizin ve devlet adamlarımızın selamlarını getirdim. Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımıza duyarsız kalamayız. Orası bizim ciğerimizin bir parçası. Çünkü hepimizin orada geride bıraktığı akrabalarımız, komşularımız ve mezar taşlarımız var. Üstelik biz vatansız kalmanın en büyük acısını yaşayan Balkan Muhacırları olarak, bir kez daha vatansız kalmak istemiyoruz. Konferansta da söyledim. Sizin gelebileceğiniz bir Türkiyeniz var. Ama biz Türkiye’ye göç edenlerin gidebileceği başka bir Türkiye yok. Bu yüzden de biz vatanımıza çok sıkı sıkı bağlıyız. Başka gideceğimiz bir Türkiye yok. Allah devletimize zeval vermesin. Kimseyi vatansız bırakmasın. Kimseyi de göç yolarına zorlamasın” dedi.

ŞİYAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Çelik de, “İlber Şiyak hocamız Manisamız için bir değerdir. Şehzadeler ilçemizde ikamet ediyor. Balkanlar üzerine ciddi çalışma, araştırma ve kitapları var.  Zaman zaman Balkanlara gidiyor, oradaki kardeşlerimizle buluşarak bir takım etkinliklerde bulunuyor. Balkanlar’dan Türkiye ve Manisa’ya göç üzerine ciddi bilimsel çalışmaları bulunan değerli bir üstadımız. Ben kendisine bu şehrin bir hizmetkarı olarak teşekkür ediyorum. Şehrimizi, ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiği için, kendisini bilimsel çalışmalara adadığı için, Balkanlarla aramızdaki gönül köprüsünü daha da güçlendirmek için çaba ve gayret sarfettiği için çok teşekkür ediyorum. Bu arada Türkiye Cumhuriyet hükümetine de çok teşekkür ediyorum. Ben de Balkanlara gittiğimde gördüm ki, her bir mahallede Türkiye Cumhuriyeti’nin eserlerini görmek mümkün. TİKA tarafından restore edilen ecdat yadigarı eserleri görmek mümkün. Yunus Emre Enstütüleri ve Maarif Vakfı ile Büyükelçiliklerimizle, Anadolu Ajansı, TRT ile düzenlenen sayısız etkinlikleri görmek mümkün. Balkanlar dediğimiz yer insanların Türkleri, Osmanlı’yı sevdikleri bir yer. Ecdadımızın asırlar boyunca adaletle yönettiği, medeniyet götürdüğü bir yer. Dolayısıyla kopmaz bağlarımız var. Değerli hocamız İlber Şiyak’a bu noktadaki hizmetleri ve çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Üsküp’te gerçekleşen başarılı konferanslarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45