Başkan Çelik' ten Manisa' ya Engelli Yaşam Merkezi Müjdesi

Aralık 02 ,2015



Başkan Çelik' ten Manisa’ ya Engelli Yaşam Merkezi Müjdesi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Şehzadeler Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Parkında düzenlediği programla Manisa’ da farkındalık yarattı. Manisa Özel İş Eğitim Merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler tarafından yetiştirilen çiçekleri engelliler ile birlikte parka diken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’nın Engelli Yaşam Merkezlerinin yapılması için Türkiye’de pilot bölge olarak seçildiğinin müjdesini verdi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Şehzadeler Belediyesi Savcı Mehmet Selim Kiraz Parkında anlamlı bir program düzenledi. Düzenlenen programa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’ in yanı sıra Belediye Meclis üyesi Mustafa Zeybek, Belediye Başkan yardımcıları İsmail Önal, Ahmet Songüler Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Selami Pazar, İşitme Engeliler Derneği Başkanı Bilal Cansu, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, çok sayıda engelli öğrenci ve aileleri katıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir farkındalık oluşturmak için böyle bir program düzenlediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile bir farkındalık oluştura bilmek, engellilerimize de hayatı engelsiz kılamaya katkıda buluna bilmek için bu gün bir etkinlik yapıyoruz. Bu gün burada diktiğimiz çiçeklerimiz Özel İş Eğitim Merkezindeki engelli yavrularımız tarafından yetiştirildi, Belediyemiz tarafından onlardan satın alındı. Bu gün parklarımızı bu değerli yavrularımız yetiştirdiği çiçeklerle süslemenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Şehzadeler Belediyesi olarak engellilerimize hep destek olmaya çalıştık. Engelsiz çocuk oyun guruplarıyla parklarımızı tanıştırdık. Engellilerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Onlarla ilgili istihdama yönelik envanter çalışması yaptık. Yine Kent Konseyimizin Engelliler Meclisini oluşturduk. Bu gün de 3 Aralık Dünya Engelliler gününde bir müjdeyi de engelli kardeşlerimiz ve aileleri huzurunda kamuoyu ile paylaşmak istiyorum” dedi.

“Engelli Yaşam Merkezi İçin Manisa Pilot İl”

Türkiye genelinde yapılması planlanan Engeli Yaşam Merkezi için 4 pilot ilin içerisinde Manisa’nın da olduğunun müjdesini veren Şehzadeler Belediye Başkan Ömer Faruk Çelik “AK Parti Genel Başkan yardımcısı Sayın Selçuk Özdağ’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği bir Engelli Yaşam Merkezleri konusu vardı. Türkiye’ de 4 pilot bölge seçildi. Bunlardan bir tanesi de Manisa oldu. Bu konuda Sayın Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ’ a çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Manisa’ ya gelerek yer tespiti ile ilgili çalışmalara bizzat katılacaklar. Geçici olarak Sevgi Evlerinde Engelli Yaşam Merkezimiz faaliyete geçecek. Ancak kalıcı bir Engelli Yaşam Merkezinin Manisa’mıza kazandırılması için biz Belediyemize ait bir arsayı Sayın Bakanımıza göstereceğiz ve inşallah ardından imzalayacağımız protokol ile burada bir Engelli Yaşam Merkezi, Yatalak Hasta Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve bir de Huzur Evi inşaatını yapacağız. İşletmesini de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız yapacak. Engelli ailelerimiz saatlik ve ya günlük olarak çocuklarının bu merkezlere bırakabilecekler. Bu merkezler Ülkemizin bu kadara ciddi bir ihtiyacıydı. Bu konunun Ülke çağında dile getirilmesinde desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ’ a teşekkür ediyorum. Belediye olarak biz de bu merkezlerin İnşaatlarını yapacağız, bu konuda hayırseverlerimizden destek isteyeceğiz.  3 Aralık Dünya Engeliler Gününde, Manisa’da ki engellilerimiz ve ailelerine yapacağımız yaşam merkezleri bir müjde olsun diyorum. Engelli kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte bu güne kadar birçok etkinlik yaptık, pikniklerde buluştuk, gezilere gittik. İnşallah bundan sonra da yasalar ve imkânlar nispetinde biz engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Engeller aşılır, yeter ki zihinlerde bir engel olmasın. Biz zihinlerde ki engelleri kaldırdığımız da hiç şüpheniz olmasın ki engellilerimiz için bütün engeller kalmış olacaktır diyorum. Bu anlamlı programınıza teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yalnız değilsiniz, Devletimiz sizinle, biz sizlerle birlikteyiz, biz birlikte bir aileyiz” dedi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik daha sonra Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Parkına engelli öğrenciler ile birlikte çiçek dikimi yaptı.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45