Demokrasi Nöbetlerine coşkulu final

Ağustos 11 ,2016

15 Temmuz gecesinden bu yana devam eden “Demokrasi Nöbetleri” geçtiğimiz gece binlerce Manisalının katılımı ile son buldu. Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce Manisalı sabahın ilk saatlerine kadar Meydanda durarak son gününde de Demokrasiye ve Devletine sahip çıktı.

Demokrasi Nöbetleri 27.gününde binlerce vatandaşın katılımı ile son buldu. 15 Temmuz gecesi itibarı ile FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milletimi meydanlara davet ediyorum” sözü ile başlayan Demokrasi Nöbetleri geçtiğimiz akşam son buldu. Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde ilk olarak Manolya Meydanında başlayan ve yoğun kalabalık nedeni ile daha sonrasında Cumhuriyet Meydanında devam eden Demokrasi Nöbetleri her akşam binlerce vatandaşın katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleşiyordu. Her gece farklı Sivil Toplum Kuruluşlarının da destek verdiği Demokrasi Nöbetlerinin son gününe Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti 26. Dönem Manisa Milletvekili Adayı Nevzat Büküm ve binlerce Manisalı katıldı.  Darbe kalkışmasının olduğu saatlerde Ankara’ da olan AK Parti 26.Dönem Milletvekili adayı Nevzat Büküm, o hain gecede yaşanılan olayları vatandaşlara anlattı. Darbecilerin halkın meydanlara inmesiyle akamete uğradığını ve Türkiye’nin çok büyük bir badire atlattığını ifade eden Büküm, halkın meydanlara inmesinin ardından Türkiye’ de darbeler döneminin tamamen kapandığını söyledi. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanında bulunan protokol sahneye çıkarak toplu fotoğraf çekildiler. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde toplanan yüzbinlerce vatandaşa ve canlı yayın aracılığı ile tüm Türkiye’ye hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını Cumhuriyet Meydanında kuruluna dev ekranla Manisalılarda takip ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarını büyük bir coşku ile takip eden Manisalılar, sık sık yaptıkları tezahüratlarla Cumhuriyet Meydanını inlettiler. Daha sonrasında sahneye çıkan ‘Salihli Türkü Dostları’ grubu okuduğu ilahi ve marşlarla Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşları beğenisini topladı. Demokrasi Nöbetleri boyunca Meydanlara çaldıkları marşlarla Vatandaşların büyük beğenisini toplayan Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı çaldığı marşlarla son gecede Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce vatandaşlara coşkulu dakikalar yaşattılar. Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce Manisalı Mehter Takımı’nın çaldığı marşlara ellerindeki Türk bayrakları ile eşlik ettiler.