Eller 475. Kez Şifaya Uzandı

Nisan 26 ,2015

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin son gününde Sultan Camii'den 6 ton mesir halka saçıldı. Binlerce vatandaş şifalı Mesir Macunu’ndan kapabilmek adeta birbirleriyle yarıştı. Mesir saçımı öncesinde geleneksel Mesir Kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de kortejde ve mesir saçımında yerini aldı

475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin son gününde asırlık gelenek devam etti. 6 ton mesir, 3 helikopter, Sultan Camii kubbeleri ve civardaki bazı evlerin çatılarından halka saçıldı. Mesir saçımı öncesinde geleneksel Mesir Kortej yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşe ve mesir saçım törenine  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Milletvekili Oktay Vural ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz ve Hasan Ören, Recai Berber, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, yabancı delegasyon ve binlerce Manisalı katıldı. Kortej yürüyüşünde yer alan Mesir Festivali için Manisa'ya gelen yabancı misafirler, Şehzadeler Mehter Takımı, Osmanlı sultanları ve padişahlarını temsilen soğuk heykeller renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Mesir'in saçılacağı Sultan Camii önünde son buldu. Kortej yürüyüşünün ardından Sultan Camii'de toplanıldı. Protokol ve yabancı misafirler halkı selamladı. Daha sonra temsili olarak Hafsa Sultan’ın Merkez Efendi’ye berat vermesi canlandırıldı. Daha önce dualarla karılan ve paketlenen 6 ton Mesir Macunu, Sultan Camisi'nin kubbe ve minareleri ile caminin bulunduğu Sultan Meydanı'na bakan evlerin çatı ve balkonlarından halka saçıldı.