Emlak beyanlarını Şehzadeler dolduracak!

Şubat 23 ,2015

Şehzadeler Belediyesi, emlak beyanı doldurmada yaşanan sıkıntıların önüne geçmek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Tapu, nüfus ve  varsa oturma ruhsatı ile gelen vatandaşların beyan formlarının, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü personeli tarafından doldurulacağı belirtildi.

Şehzadeler Belediyesi, emlak beyanında bulunan vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak bir uygulamaya imza attı.  Beyan formunda yer alan bilgilerin bundan böyle Emlak ve İstimlak Müdürlüğü personeli tarafından doldurulacağı belirtildi. Emlak beyanı verilmesinin zorunluluğuna dikkat çeken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik uygulama hakkında şunları söyledi;  “Gayrimenkul sahibi kimselerin sahip olduğu mallar için bağlı oldukları belediyelere bildirimde bulunması gerekiyor. Ancak çoğu vatandaşımız beyan formunda yer alan bilgileri doldurmakta zorluk çekiyor. Emlak takipçilerine giderek formu doldurmaya çalışıyor ya da ihmal ediyor. Tabi bunun bir de cezai müeyyidesi var. Biz de vatandaşlarımız cezalı duruma düşmesin, emlak takipçileriyle uğraşmasın diye yeni bir uygulama başlattık. Tapu, nüfus ve  varsa oturma ruhsatı ile gelen vatandaşlarımızın emlak beyanlarını biz dolduracağız. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü personelimiz belediyemize gelen vatandaşlarımızın işlemlerini gerçekleştirecek, vatandaşımıza da sadece imza atması kalacak. Bu şekilde yanlış beyan verilmesinin de önüne geçmiş olacağız."