Erler Caddesi tarihi binada çalışmalar başlıyor

Kasım 08 ,2017



Şehzadeler Belediyesi tarafından Akıncılar Mahallesi Erler Caddesinde bulunan, Adanalının yeri olarak bilinen ve 2015 yılında 1 Milyon 80 Bin lira bedelle kamulaştırılan tarihi binanın Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılması için çalışmalar başlıyor.

Şehzadeler Belediyesi tarafından Akıncılar Mahallesi Erler Caddesi üzerinde bulunan, 2015 yılında kamulaştırılan tarihi binanın yeniden gün yüzüne çıkarak, Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılması için çalışmalar başladı.

Kamulaştırma sonrası taşınmazın rölöve ve restorasyon projelerinin hazırlandığı ve sonrasında İzmir Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ile yapılan görüşmelerin tamamlanarak proje onayının alındığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak büyük bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Akıncılar Mahallesi, Erler Caddesinde 2015 yılında 1 Milyon 80 Bin lira bedelle kamulaştırdığımız Manisa halkı tarafından Adanalının yeri olarak bilinen tarihi binanın restorasyonu ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılması için hızlı bir çalışma başlattık. Bu konuda gerekeli tüm rölöve ve restorasyon projelerini hazırlayarak İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna ilettik. Yaklaşık iki yıllık titiz bir çalışmanın neticesinde hazırlamış olduğumuz projemiz kabul edildi. İnşallah bu tarihi binanın yeniden gün yüzüne çıkması ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılması için en kısa sürede restorasyon ihalesini tamamlayarak çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. İhale sürecinin hemen ardından hızlı bir çalışma ile bu tarihi binayı Şehzadelerimizde ki çocuklarımızın kullana bileceği Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete açacağız” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45