HÜNERLİ ELLER PAZARI FESTİVALİN UĞRAK YERİ OLDU

Nisan 27 ,2019



Şehzadeler Belediyesi’nin kadınlara yönelik projeleri arasında yer alan ve 2016 yılında hayata geçirilen Hünerli Eller Pazarı’nda, kadınlar evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri vatandaşların beğenisine sunmaya devam ediyor. Vatandaşlardan büyük ilgi gören ve 479. Uluslararası Mesir Festivali kapsamında her gün açılan pazar, festival kapsamında kente gelen konukların da uğrak yerleri arasında yer aldı.

Şehzadeler Belediyesi Kadın Meclisi tarafından projesi hazırlanan ve Şehzadeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hünerli Eller Pazarı, 2016 yılından bu yana evinde çeşitli el emeği ürünler üreten kadınlara hizmet veriyor. Kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayan belediyenin kadınlar için geliştirdiği proje kapsamında kadınlar el emeği göz nuru ürünleri pazarda vatandaşların beğenisine sunuluyor. Açıldığı günden bu yana gerek üretim yapan kadınlar, gerekse el emeği ürünlere meraklı vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gören pazar, 479. Uluslararası Mesir Festivali kapsamında Şemsiyeli Sokak’ta her gün kapılarını halka açtı. Pazar, festival için kente gelen yerli ve yabancı konukların da uğrak yerleri arasında yerini aldı. Satışa çıkarılan ürünler büyük rağbet görürken,  Şehzadeler Belediyesi’nin kadınlara sağladığı bu imkan da büyük takdir gördü.  

Şehzadeler Belediyesi’nin her zaman kadınlara pozitif ayrımcılık sağladığını kaydeden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Hünerli Eller Pazarı’mız,  evlerinde el emeği ürünler yapan kadınlarımızın ürettikleri ürünleri ekonomik değere dönüştürebilmeleri için bir pazar arayışlarının neticesinde onlara bu imkanı sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz bir projeydi.  Pazarımız açıldığı günden beri hem üretim yapan kadınlarımızın hem de vatandaşlarımızın büyük ilgisini gördü ve bu ilgi bizleri de son derece memnun etti. Her hafta Perşembe günleri Şemsiyeli Sokak’ta açılan pazarımız 479. Uluslararası Mesir Festivali etkinlikleri kapsamında her gün kapılarını halkımıza açtı. Festival kapsamında kente gelen yerli ve yabancı konuklarımızın da pazara ilgi gösterdiklerini görmek ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. ” şeklinde konuştu.  Kadınların el emeği ürünlerini ekonomik değere dönüştürmesine yardımcı olan pazar, kentin tanıtımına da katkı sağladı.  

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45