Heyelan riskine karşı önlem çalışması başladı

Ocak 26 ,2019

Geçtiğimiz hafta Manisa’da yaşanan aşırı yağışlar nedeni ile heyelan riski altında olan Bayındırlık Mahallesinde önlem çalışması başladı. Şehzadeler Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ortaklığı ile yapılan çalışmayla, risk oluşturan alan tel örgülerle kaplanarak, önümüzdeki günlerde risk oluşturan kayaların parçalanarak düşme tehlikesinin önüne geçilmiş olacak.

Geçtiğimiz hafta aşırı yağışlar nedeni ile Bayındırlık Mahallesinde oluşan heyelan tehlikesine karşın önlem çalışmaları başlatıldı. Şehzadeler Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve AFAD işbirliği ile başlatılan çalışmalar neticesinde risk oluşturan alanın tel örgülerle kontrol altına alınması çalışmaları başlatıldı. Bayındırlık Mahallesindeki heyelan riski bulunan yerde 3 metre çapındaki bir kayanın düşme tehlikesine karşın önlem çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bilindiği gibi Şehrimizde geçtiğimiz hafta yoğun bir yağış yaşandı bazı bölgeler su baskınları yaşarken Bayındırlık Mahallemizde bir bölgede de heyelan riski oluştu. Geçtiğimiz hafta yaptığımız incelemeler neticesinde heyelan sebebi ile yaklaşık 3 metre çapında ki bir kayanın evlerin üzerine düşme riski olduğunu tespit ettik. İlk olarak Kaymakamlığımız ile birlikte risk altında olan evlerde yaşayan 5 ailenin zarar görmemesi için evlerini boşaltarak güvenli bir yerde barınmalarını sağladık. Kaymakamlığımız bu ailelere bu süre zarfında nakdi yardımlarda bulundu. Hemen ardından Şehzadeler Belediyesi olarak biz, Büyükşehir Belediyemiz ve AFAD yaptığımız ortak bir çalışma ile risk analizlerini gerçekleştirdik. En büyüğü yaklaşık 3 metre çapında olan bir kaya parça ile beraber irili ufaklı kaya parçalarının risk oluşturduğunu tespit ettik. İstanbul’dan getirttiğimiz bu konularda uzman bir ekip hızlı bir şekilde çalışmalarına başladılar. Bugün itibarı ile söz konusu alanı tel örgülerle kaplayarak büyük kayanın evlerin üzerine düşmesinin önüne geçilmiş durumda. Ekipler tel örgü çekme çalışmalarının ardından söz konusu alanda tehlike arz eden kayaları kırarak tehlikeyi ortadan kaldıracaklar. Şehzadelerimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın can güvenliği için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte bizimle birlikte vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne destek veren değerli Kaymakamımız Cemal Hüsnü Kansız’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve AFAD ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.