Hünerli Eller Pazarı Açıldı

Mart 08 ,2016



Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin düzenlediği Hünerli Eller Projesi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde açıldı. İlk etapta 13 standın hizmet vereceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanvekili Asiye Zurnacı “İlk etapta 53 kadınımız ve 13 standın hizmet vereceği Hünerli Eller Pazarımızı böylesine anlamlı ve güzel bir günde halkımızın hizmetine açıyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin (ŞEKAME) geçtiğimiz ay çalışmalarını başlattığı Hünerli Eller Projesi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hizmete açıldı. İl Kültür Turizm Müdürlüğü önünde yapılan açılışa Şehzadeler Belediye Başkanvekili Asiye Zurnacı, Belediye Başkan Yardımcıları Bilal Demir, İsmail Önal, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günün’ de Hünerli Eller Pazarının açılışını yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanvekili Asiye Zurnacı “8 Mart Dünya Kadınlar Günüde böylesine anlamlı bir projeyi başlatmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisimizin gerçekten güzel projelere imza atıyor. Bu gün açılışını yaptığımız bu Hünerli Eller Pazarımızda kadınlarımızın evde yaptıkları el emeği göz nuru ürünler ve yiyecekleri halkımıza sunmanın gururunu yaşıyoruz. Kadınlarımızı istihdama dâhil etmek ve evlerine bir nebzede olsa katkıda bulunmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu ortaya çıkartmak için bu projemizi hayata geçiriyoruz. Bugün itibarı ile 53 kadınımız ile çıktığımız bu yola Şehzadeler’ de yaşayan bütün kadınlarımızı bekliyoruz. Kadınlarımız deneyim ve becerilerini bu tür ürünlerde göstererek bizlere sunmak istiyorlar. Bizlerde Şehzadeler Belediyesi olarak onlara bir kapı açmış olduk. Burada sergilenen gıda maddelerini üreten kadınlarımız bir Gıda Mühendisi tarafından eğitimden geçirildiler. Bu nedenle hijyen ve sağlık açısından gerekli bilgi ve donanıma sahipler. Her Perşembe Kültür Turizm Müdürlüğümüz civarında açılacak olan bu Hünerli Eller Pazarımıza tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

“KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER YERDE GÜZELLİK VAR”

Kadın elinin değdiği her yerde ayrı bir güzellik olduğunu ifade eden ŞEKAME Başkanı Seher Taydaş “Öncelikle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Burada da örneğini gördüğümüz gibi kadın elinin değdiği her yerde güzellik var. Bu amaçla bu gün buranın açılışını yapmak istedik. Hünerli Eller Pazarımızda şu an itibarı ile 53 bayanımız var. Hem ihtiyaç sahibi bayanlarımız hem de ürettikleri el emeğini satmak isteyen bayanlar burada satış yapacaklar. Hünerli Eller Pazarımız Şehzadelerimize hayırlı olsun” dedi. Açılışın arından Tarzan Meydanında kurulan stantta karanfil dağıtımı ve hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. Şehzadeler Belediyesinin hatıra fotoğraf standı kadınlardan büyük ilgi gördü.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45