Kurşunlu Han' da Restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Aralık 28 ,2016



Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarihi Kurşunlu Han’ da yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgiler alan Başkan Çelik, restorasyon çalışmalarını 2017 yılı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa eski Belediye Başkanı Zafer Ünal ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil Tarihi Kurşunlu Handa yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde incelediler. İnceleme esnasında Başkan Çelik’ e Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Onaylı, Ahmet Demirarslan’ da eşlik etti. Tarihi Kurşunlu Hanın restorasyon çalışmalarını 2017 yılı sonunda bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Eski Belediye Başkanımız Zafer Ünal, Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Azmi Açıkdil ve Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte Kurşunlu Han’ da yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik. Yüklenici firma bize yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak olan aşamalar ile ilgili bilgiler verdi. Kurşunlu Han’ da hedefimiz 2017 yılı sonunda tüm restorasyon çalışmalarını tamamlayıp, bu güzel mekanı Manisa’nın Kültürel hayatına kazandırabilmek. Kurşunlu Han’ın belediyemizce kiralanmasından şuana kadar geçen süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“MANİSA GÜZEL BİR TARİHİ ESERE KAVUŞACAK”

Kurşunlu Han’ da çalışmaların tamamlanması ile birlikte Manisa’nın güzel bir esere kavuşacağını ifade eden Manisa Eski Belediye Başkanı Zafer Ünal “Manisa’nın eski bir Belediye Başkanı ve Manisalı bir vatandaş olarak Manisa’ da böylesine güzel bir çalışmaya imza attığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Her zaman ifade ettiğim gibi taşınmaz kültür varlıklarımız bizim en büyük değerimizdir. Bunlar hakkında her kim çalışmalar yapıyorsa, gün yüzüne çıkarma gayretini gösteriyorsa teşekkür ediyorum. Belediye olarak yol yapmak, kaldırım yapmak önemlidir ancak bu çalışmaları önceki ve sonraki belediye başkanları da getirecektir. Tarihi canlandırmak insana önemli bir kazanım sağlıyor. Şehzadeler Belediyemizin bu konularda ki çalışmalarını takip ediyor ve beğeniyoruz. Değerli kardeşimiz Azmi Açıkdil’ in de bu konuda büyük bir katkısı var. Restorasyonla alakalı olarak gerekli yardımı gösteriyor. Taşınmaz kültür varlıkları insanlarımız bunların ayrımlarını yeni yeni öğreniyor. Belediyeler de kurulan KUDEB birimleri ile bu işlemler daha rahat çözüme kavuşuyor. Manisa’mıza böylesine güzel bir eseri kazandırdığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“KURŞUNLU HAN ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK”

Kurşunlu Han’ın geçmiş dönemlerde de restorasyon gördüğünü fakat aslına uygun restorasyon yapılmadığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil “1984 – 1989 yılları arasında bu içerisinde bulunduğumuz ala Kentsel Sit Alanı olarak ilan edilmiş bir alandır. O zaman ki yapılan çalışmalardaki heyetin içerisinde bende vardım. Kentsel sit nedeni ile de bu bölge korunmuş oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak biz sokaksal çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde bu kentsel sit alanında kalan dükkânların cephelerinde ve saçaklarında yenileme çalışması yapacağız. Şehzadeler Belediyesi Manisa’mızın önemli hanlarından bir tanesi olan Kurşunlu Han’ da restorasyon çalışması yapıyor. Buda tarih yönünden önemli bir han. Bu çalışmayla Kurşunlu Han Manisa’ya kazandırılmış olacak. Daha öncede restorasyon görmüş ama aslına uygun yapılmamış çalışmalar var. Şuan daha aslına uygun bir restorasyon çalışması yapılıyor. Kurşunlu Hanın proje çalışmaları esnasında ben Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundaydım. Kurul üyeleri restorasyon projesi öncesinde birkaç defa burayı görmeye geldiler. O zaman kendilerinden bir ricamız olmuştu. Kurşunlu Han’ın Manisa’ nın önemli tarihi eserlerinde biri olduğunu belirterek projesinin aslına uygun bir şekilde kabul edilmesini istemiştik. Yapılan uygun bir çalışma ile proje aslına uygun bi şekilde tasdik oldu. Şehzadeler Belediyemiz’ de bu güzel eseri aslına uygun bir şekilde restore ederek, hayata kazandıracaktır” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45