Kurşunlu Han' da çalışmalarda sona gelindi

Eylül 09 ,2018



AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, restorasyon çalışmalarında son gelinen Tarih Kurşunlu Han’da incelemelerde bulundu. Restorasyon çalışmalarının Ekim ayı içerisinde bitirmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Çelik, Kurşunlu Han’ın Kültürel faaliyetlerin merkezi olacağını söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılan Tarihi Kurşunlu Han’da incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Başkan Yardımcısı Bilal Demir’de Kıvırcık’a eşlik ettiler. 

Yapılan restorasyon çalışmalarını Ekim ayı içersin de tamamlayıp Kurşunlu Han’ı halkın hizmetine sunmayı hedeflediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Milletvekilimiz Sayın Semra Kaplan Kıvırcık hanımefendi ile birlikte Tarihi Kurşunlu Han’da yapılan restorasyon çalışmalarını inceledik. Bilindiği gibi burayı Vakıflar Genel Müdürlüğünden restorasyon karşılığı kiraladık. Burayı yıllar boyu mesken edinmiş olan FETÖ Terör örgütünün yandaşlarını bu şekilde buradan çıkarttık. 15 Temmuz öncesinde belki de ilk defa FETÖ yandaşlarını bir yerden çıkaran bir kurum olduk. Ardından restorasyon projelerimizi hazırladık ve ihalemizi gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışma ile Kurşunlu Ha’ ı aslına uygun bir hale getiriyoruz. İsmini almış olduğu kurşun kaplamalarını orijinal kurşun kaplamalar yaparak çatının tamamında kullandık. Duvarların güçlendirilmesi ve aslına uygun hale getirilmesi çalışmalarımızda artık sona doğru gelmiş durumdayız. Nasip olursa inşallah burada ki çalışmaların tamamını Ekim ayı içerisinde tamamlayıp, dış kısımda bulunan dükkanları kiraya verip iç kısmını da kültürel ve sanatsal etkinlikler yapacağız. Kadınlara, gençlere ve tüm vatandaşlarımıza yönelik meslek edindirme kursları ve el sanatları çalışmaları yapılacak. Han’ın orta boşluk kısmında da Kültür ve Sanat faaliyetleri, mesnevi okumaları, söyleşiler ve kitap fuarları gibi etkinlikler için kullanılacak, bu tür akla gelebilen her türlü etkinlik için Kurşunlu Han kapılarını sonuna kadar halkımıza açacak” dedi.

“KURŞUNLU HAN ŞEHRİMİZDE BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK”

Tarihi Kurşunlu Han’ın hizmete açıldıktan sonra Manisa’nın kültürel alanda büyük bir eksikliğini tamamlayacağının ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık “Manisa’mızın günümüze taşınmış olan en güzel tarihi eserlerinden biri olan Kurşunlu Han’da bu gün değeri Belediye Başkanımız ile birlikte incelemelerde bulunduk. Yapılan çalışmalar ile ilgili hem başkanımızdan hem de teknik personellerden gerekli bilgiler aldık. Yapılan çalışmalarla ilgil aldığımız bilgiler neticesinde Tarihi Kurşunlu Han’ın Manisa halkının hizmetine en kısa sürede sunulması için verilen gayret ve emeklere şahit olduk. Belediyemizin büyük gayretleri ile en kısa sürede ve tüm Manisa halkının kullanabileceği şekilde bu güzel tarihi eserin hazırlanması nedeni ile başta değerli Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu başarılı çalışmalarının devamını diliyor ve gereken her hizmette yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum. Bugün aldığımız bilgiler doğrultusunda Tarihi Kurşunlu Han’ın çok kısa bir süre içerisinde açılacağını gördük. Ecdadımıza yüz yıllar boyunca hizmet vermiş olan bu güzel eser, bundan sonra da halkımıza en iyi şekilde hizmet verecek. Bu güzel eser şehrimizde ihtiyaç duyulan bir alanda büyük bir boşluğu doldurmuş olacak” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45