Kuşların yuvasını Şehzadeler yaptı

Haziran 03 ,2015



Şehzadeler Belediyesi, 1000 adet ahşap kuş yuvası yaptırarak, ilçedeki ağaçların dallarına astı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Nasıl insanlar için yuva yapılıyorsa, kuşlarımız da yuvasız kalmasın istedik. Şehrimizde yaşayan tüm canlıların hizmetkarı olmak görevimizdir” dedi.

Parklara yem ve su kapları koyarak hayvanların beslenme ihtiyaçlarına destek veren Şehzadeler Belediyesi bu kez kuşların yuvasını yaptı. Özel olarak üretilen 1000 adet ahşap yuva, Şehzadeler ilçesinde bulunan ağaçların dallarına tek tek asıldı. İlk kuş yuvasını ise Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ulupark’ta astı. Kuş yuvalarının tanıtımına Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Kırsal Hizmetler Müdürü Sadık Ataklı, Park ve Bahçeler Müdürü Işık Bayrıl, Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler ile dernek üyeleri katıldı. Şehzadeler’de yaşayan tüm canlıların hizmetkarı olduklarını ifade eden Başkan Çelik, “Şehzadeler’de muhtelif ağaçlarımıza, üretimini yaptırdığımız 1000 tane kuş yuvasını yerleştiriyoruz. Kuşlarımızın yuvaları kış şartlarında bozuluyor. Hayvanlarımız da rahat yaşasınlar istiyoruz. Bilindiği gibi Manisa’da bir toplu konut hamlesi başladı. Nasıl insanlar için yuva yapılıyorsa, kuşlarımız da yuvasız kalmasın istedik. Onlar için hazırladığımız ahşaptan yuvaları ağaçlarımıza yerleştireceğiz. Şehrimizde yaşayan tüm canlıların hizmetkarı olmak görevimizdir. Şehzadeler Belediyemiz büyüyor, her geçen gün güçleniyor. Güçlendikçe hizmet alanımız da artıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Havalarımız ısınmaya başladı. Sokakta yaşayan hayvanlarımız için birer kap su koymayı ihmal etmeyelim” diye konuştu.     

HAYVAN SEVERLERDEN BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Manisa’nın göç eden kuşların durak yeri olduğuna dikkat çeken Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, “Atalarımız ovalarda kuşlar için yerler yapmışlar. Ne yazık ki şehirleşmeyle onları yuvalarından etmişiz. Ulupark da göç yolları üzerinde olan bir park. Kuşlar ağaçların dilidir derler. Biz uzun zamandır ağaçların dilsiz kaldığını izliyorduk. Şehzadeler Belediyesi tarafından temin edilen yuvalar sayesinde kuşlar yuvalarına, ağaçlarına kavuşacak. Ağaçlar da dillerine kavuşmuş olacaktır. Vatandaşımız genelde kuşların gübresinden şikayet eder ancak kuşların gübresi ağaçlar için eşi bulunmaz birer gıdadır. Şehzadeler Belediyesi’ne bu imkanı sağladığı için, kuşların yuvasını yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Özellikle yeni yapılaşmalarda da hayvanlarımız için yuvalar yapılmasını istiyoruz” dedi. Kuş yuvalarının tanıtımı sırasında Ulupark’tan geçen vatandaşlar ise, duyarlı davranışından dolayı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i tebrik etti.  

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45