Manisa Sokakları Meşalelerle Aydınlandı

Nisan 26 ,2015

Bu yıl 475’inci kez gerçekleştirilen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri çerçevesinde fener alayı düzenlendi. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’in de katıldığı yürüyüşte Manisa sokakları meşalelerle aydınlandı.

Manisa’nın 5 asırlık köklü geleneği Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri çerçevesinde fener alayı düzenlendi. Şeyh Fenari Camii önünden başlayan fener alayına Vali Yardımcısı Yakup Tat, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler Belediye Başkan Danışmanı  Bilal Demir, yabancı ülkeden gelen konuklar ve çok sayıda Manisalı vatandaş katıldı. Yoğun ilginin olduğu yürüyüşe Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan gibi tarihi kişileri canlı heykel olarak sunan soğuk heykel atölyesi sanatçıları da eşlik etti. Manisa Şehzadeler Mehteri ve gösteri topluluklarının şovları da fener alayına renk kattı. Manisalıların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş, Şeyh Fenari Camii önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.