Manisalıların teleferik sevinci

Haziran 08 ,2015



40 yıllık hayalin gerçeğe dönüşmesi Manisalıları sevince boğdu. Ulaşım sorunu nedeniyle Spil Dağı’na çıkamayan vatandaşlar, teleferiği dört gözle beklediklerini ifade etti. Manisalılar, teleferik hizmeti için destek veren hükümete ve bakanlıklar düzeyinde sıkı takipte bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür etti.

Manisalıların yıllardır hayalini kurduğu Teleferik Projesi ile ilgili tarihi adım atıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in girişimleriyle teleferik ihalesi gerçekleştirilerek, ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ihale sonucunda Spil’e yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğunda teleferik, 2 otel, ayrıca 40 bin m2 alan üzerine de spor kompleksi yapılacağı belirtildi. Manisalı vatandaşlar, hükümete ve bakanlıklar düzeyinde sıkı takipte bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ederek, teleferik sevincini şu şekilde ifade etti;

Ayşe Selvi : Teleferiğin Manisa’ya gelmesi çok güzel olur, çok seviniriz. Bundan sonra sık sık Spil’e çıkabiliriz. Temiz dağ havası almaya ihtiyacımız var. Tam bize göre bir hizmet, başkanımıza çok teşekkür ederiz. 

Gönül Aydın : Çocukluğum Karaköy’de geçti, o zamandan beri söylenen bir şeydi ancak bugüne kadar yapılmadı. Olursa tabi ki çok iyi olur, çok seviniriz. Büyükşehirlerde var, Manisa’da da olması bizi çok memnun eder. Spil’e gidip gelmek zor oluyor, teleferiğin yapılması şart.  Şehzadeler Belediyesi’nin hizmetlerinden de çok memnunuz.

Yılmaz Tekelli : 26 sene belediyede çalıştım. Ertuğrul Dayıoğlu zamanından bu yana teleferik kurulması planlanıyordu. Şimdi nasip olduğu için çok memnun oldum.  İnşallah milletimiz, halkımız rahat bir nefes alabilir. Böyle bir hizmeti Manisa’ya getirenlerden Allah razı olsun.

Necati Akgün : Spil’e birkaç defa gittim, çok güzel. Yaz aylarında sıcaktan durulmuyor ancak yukarısı çok serin. Teleferik olursa çok seviniriz, devamlı gider geliriz. Emekli olduğumuz için soluğu Spil’de alırız. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in çalışmalarını çok beğeniyorum, teleferik hizmeti için de teşekkür ediyorum.

Hüseyin Binici: Spil’e bir defa çıktım. Gidip gelmesi çok zor oluyor. Teleferik olursa daha kolay olur. Biz de binmiş oluruz. Ömer Faruk Çelik inşallah bu işi başaracak. Ben de Şehzadeler ilçesinde oturuyorum. Daha yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen çalışmalarından çok memnunum.

 

 

Hatice Gediz : Ankara’da, Bursa’da dağın olduğu yerlerde teleferik var. Şimdi çok şükür Spil Dağımızda da oldu. Çok güzel bir hizmet. Belediye Başkanımızdan, vekillerimizden, başbakanımızdan Allah razı olsun. Spil’e gidip gelmemiz zor oluyor. Böyle bir imkan olursa daha kolay olur. Belediyenin çalışmalarını da çok güzel buluyorum.

Çetin Dolgunsöz : Yıllardır konuşulan bir konuydu. Olursa Manisa halkı çok memnun olur. Bugün Spil’e hiç gitmeyen insanlar var. Teleferik gelirse herkes gitmeye çalışır. Manisa için milletimiz için çok güzel bir hizmet. Turizm de hareketlenir, ekonomik yönden katkılar sağlanır. Manisa’da yaşayıp da Spil Dağı’nı aşağıdan görenler var. Böyle bir imkan sağlanırsa gitmeyen kalmaz.

Sabri Ertem : Manisa için çok güzel bir hizmet. Allah hükümetimizden de Şehzadeler Belediyemizden de razı olsun. Teleferiğin Manisa’ya gelmesi bizleri çok mutlu eder.

Hüseyin Tezcan : Spil’e pek gidemiyoruz. Ulaşım sorun oluyor. Teleferik çok daha önceden yapılması gereken bir hizmetti. Çok yerinde bir karar alınmış. Manisa’ya büyük faydası olacak. Turizm ve ekonomik açıdan katkılar sağlanacak. Başkanımızı da tanıyorum, çalışmalarını çok beğeniyorum. Kendisine teşekkür ediyorum.

Sefer Öztürk : Manisa’nın çok fazla hizmete ihtiyacı var ama teleferiğe daha fazla. Bu hizmete teşebbüs edenleri tebrik etmek lazım. Şehzadeler Belediyesi çok çalışıyor, çalışkanlığını her yerde görebiliyoruz. Manisa’nın önemli bir ihtiyacına aracı olduğu için başkanımıza teşekkür ediyorum. Teleferik yapılırsa Manisa’ya gelen turist sayısı da artar. Biz de sık sık Spil’e çıkabiliriz. Hayırlı uğurlu olsun.  

Nevriye Korkmaz : Manisa’ya teleferik yapılması çok iyi olur. Spil’e ulaşmak için 1-2 saat yol gitmemiz gerekiyor. Şuanda ulaşım sorunu nedeniyle gidemiyoruz. Teleferik gelirse ulaşım daha kolay olur. Böyle bir hizmetin Manisa’ya gelmesine vesile olan başkanımıza ve vekillerimize teşekkür ediyorum.

Zehra Karaaslan : Manisa’ya teleferik yapılacağını duydum, çok memnun oldum. Manisa güzel ve tarihi bir şehir. Herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada öğrenciyim, arabamız yok. Spil’e hiç gidemedim. Ama teleferik olursa, arkadaşlarımla ve ailemle sık sık gidebilirim.

Alp Ülgentay : Yıllardır Manisa’da yaşıyorum ama Spil’e 3-4 defa çıktım. Arabamız olmadığı için çıkmamız zor oluyor. Teleferik gelirse daha sık gidebiliriz. Manisa’ya gelen turist sayısı artar, ekonomi hareketlenir, esnafın yüzü güler. Spil Dağı teleferik olmadığı için fazla ilgi görmüyor. Teleferik olursa büyük bir izdiham yaşanır. Bu konuda Ömer Faruk Çelik başkanımıza güveniyorum.

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45