Merkez' de mahalle sayıları değişti

Temmuz 08 ,2018



2014 yılında Manisa’nın Büyükşehir olması ile birlikte, Yunusemre ilçesi sınırları içerisinde kalan Gökbel ve Kaleköy Mahalleleri, arazilerinin büyük çoğunluğunu Şehzadeler ilçe sınırlarında kalması nedeni ile mahalle halkının talebi ile Şehzadeler Belediye Meclisinde alınan kararın ardından 23 Haziranda yayınlanan üçlü kararname ile resmen Şehzadeler ilçesine bağlandı.

2014 yılında kabul edilen Büyükşehir kanunu ile birlikte, köyden mahalleye dönüşen ve idari yönden Yunusemre ilçesine bağlı olan Gökbel ve Kaleköy mahalleleri toprak çoğunluğunun Şehzadeler ilçesi sınırlarında kalması nedeni ile idari yönden yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşması için başlatılan çalışma 23 Haziran’ da resmi gazetede yayınlanan üçlü kararname ile son buldu. Resmi gazetede yayınlanan kararnameye göre Gökbel ve Kaleköy Mahalleri Yunusemre ilçesinden ayrılarak resmen Şehzadeler İlçesine bağlanmış oldu. Yapılan son değişiklik ile birlikte Yunusemre ilçesi 89 Mahalleden 87’ye düşerken, Şehzadeler’de 65 olan mahalle sayısı 67’ye çıkmış oldu.

Yapılan çalışma ile her iki mahallenin büyük bir sorunun çözüme kavuştuğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehrimizin 2014 yılında büyükşehir olması ile birlikte bilindiği gibi merkezde Şehzadeler ve Yunusemre olarak iki ilçe kuruldu. Yerel seçimlerin hemen ardından resmen oluşan iki ilçede çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Ancak Gökbel ve Kaleköy mahallelerimizin tapulu arazilerinin büyük bir kısmı Şehzadeler ilçe sınırları içerisinde olduğundan ve idari olarak Yunusemre ilçesine bağlı olmaları nedeni ile her iki mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız resmi işlemler açısından büyük sorunlar yaşıyordu. Mahalle halkımızın talebi ile iki mahallemizin idari yönden de Şehzadeler ilçesine bağlanması noktasında gerekli çalışmaları hızla başlatmıştık. Bu konuda 2016 yılında meclisimizden bir karar almıştık ve bu kararı İçişleri Bakanlığına göndermiştik. Yapılan incelemeler ve çalışmaların ardından 23 Haziran tarihinde resmi gazetede yayımlanan üçlü kararname ile bu iki mahallemizin ilçemiz sınırlarına dâhil edilmesi resmen kabul edilmiş oldu. Bu yapılan son değişiklik ile birlikte Şehzadeler ilçemizin mahalle sayısı 65’ten 67’ye çıkmış oldu. Artık vatandaşlarımız hem köy yerleşik alanları hem de kendi arazileri ile ilgili tüm işlemlerini Şehzadeler ilçesinden rahatlıkla yaptırabilecekler. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Gökbel ve Kaleköy Mahallelerimizin muhtarları ile de bir araya gelerek yapacağımız çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Bu kararın her iki mahallede yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45