Mesir'in Duası Yapıldı

Nisan 24 ,2015

Uluslararası 475. Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında tarihi Sultan Camiinden Pazar günü saçılacak 6 ton mesirin duası yapıldı. Dua öncesinde haklın ve protokolün katılımıyla Sultan Camiinde Hafsa Sultan, Merkez Efendi ve mesir macununun yapımında emeği geçenler için mevlidi şerif okutuldu.

Sultan Camii ve Külliyelerinden saçılacak 6 ton mesirin duası Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği’nin mesir imalathanesinde yapıldı. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından yapılan duaya Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve daire müdürleri katıldı. Protokol üyeleri Mesir sararak çalışan bayanlara yardımcı oldular. Saçılacak 6 ton mesirin duası öncesinde Sultan Camii'nden Hafsa Sultan, Merkez Efendi ve mesir macununun yapımında emeği geçenler için mevlidi şerif okutularak dua edildi. Cuma namazı sonrası vatandaşlara şeref konuğu ülke olan Kazakistan’ın milli yemeklerinden olan Kazak pilavı ikramı yapıldı. Geçtiğimiz yıl 5 ton saçılan mesir macununu bu yıl 6 ton olacağı ifade edildi.