'Miniaşehzadeler' için imzalar atıldı

Nisan 30 ,2015



Manisa’nın turizmine ve ticaretine ciddi katkılar sağlayacak ‘Miniaşehzadeler’ için ilk adım atıldı. Manisa Valiliği, Şehzadeler Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Eski askeri hastanenin restore edilerek, bahçesinde kent tarihi ve geleneksel el sanatları müzesinin oluşturulacağı belirtildi.

Şehzadeler Belediyesi, Miniaşehzadeler için harekete geçti. Manisa’nın turizmine ve ticaretine katkı sağlayacak, sosyal hayatı canlandıracak bir proje hazırlandı. Askeri hastanenin restore edilerek, kent tarihi ve el sanatları müzesi yapılabilmesi için hazırlanan proje Zafer Kalkınma Ajansına (ZEKA) sunuldu. Bu çerçevede Manisa Valiliği, Şehzadeler Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreni valilik binasında Vali Yardımcısı Yakup Tat, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak arasında gerçekleştirildi. Sudak, eski askeri hastanenin restore edilerek, bahçesinde Şehzadeler ilçesinin tarihi değerlerinin yer aldığı minyatürler ile geleneksel el sanatlarının sergilendiği, hediyelik eşyaların satışa sunulduğu kentsel bir donatı alanının oluşturulacağını söyledi.

“TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Tarihi bina ve çevresinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, “Bugün son derece mutluyuz. Çok hayırlı imzalar attık. İstasyonun alt tarafında bulunan eski askeri hastanenin, iki dönümün üzerinde olan bahçesi Şehzadeler Belediyemiz tarafından düzenlenecek ve değerlendirilecek. Yaptığımız uzun görüşmeler neticesinde bu binanın içerisinde bir el sanatları müzesini, dışında da Miniaşehzadeler Projesi’ni hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şehrimizin turizmine dolayısıyla ticaretine, sosyal hayatına katkı sağlayacak olan Miniaşehzadeler Projemiz tarihi hastanenin bahçesinde can bulacak. Gelen turistlerimiz hem içeride Manisa’nın tarihi el sanatlarını görecek, güzel hediyelik eşyalarını alabilecek hem de bahçesinde keyifli bir yürüyüş yaparak, Şehzadeler’deki tarihi değerlerin minyatürlerini görme imkan bulacak. Manisa’mız ve Şehzadelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ZEKA’YA SUNULACAK

Manisa Valiliği, Şehzadeler Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin Zafer Kalkınma Ajansına sunulduğunu belirten Vali Yardımcısı Yakup Tat,  “Zafer Kalkınma Ajansı geçtiğimiz aylarda bir çağrıda bulundu. Bu çağrı kapsamında kentsel donatıların geliştirilmesi ve kent hayatının hareketlendirilmesine yönelik öncelikler yarattı. Biz de bundan yola çıkarak eski askeri hastanemizin restore edilerek, kent tarihi ve el sanatları müzesi olarak düzenlenmesi için bir proje hazırladık. Bu projede hem Şehzadeler Belediyemiz hem de İl Kültür Müdürlüğümüz, Valiliğimizle işbirliği içerisinde çalışacaklar. İnşallah bu protokol kapsamında kültür müdürlüğümüz hem restorasyonunu hem de iç donanımını üstlenecek. Şehzadeler Belediyemiz de çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını yaparak, “Miniaşehzadeler’i” kuracak. Böylece kentimize güzel bir müze ve sosyal alan kazandırılmış olacak. Desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45