Ruh sağlığı hastaları yeteneklerini sergiledi

Haziran 16 ,2015

Şehzadeler Belediyesi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Şenliğine sponsorluk desteği sağladı. Şenlikte, hastaların 1 yıl boyunca hazırladıkları el sanatları ürünleri, hazır giyim, resim ve şiir alanındaki çalışmaları sergilendi. Etkinliğe Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Burhan Aydemir de katıldı.

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalara yönelik şenlik düzenledi. Etkinliğe Şehzadeler Belediyesi de katkı sağladı. Hastaların tedavi süresince hazırladıkları el sanatları ürünler, hazır giyim, resim ve şiir alanında yaptıkları eserler şenliğe katılanların beğenisine sunuldu. Şehzadeler Belediye Başkan Vekili Burhan Aydemir, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ahmet Ayer ve çok sayıda davetli bu özel günde hastaları yalnız bırakmadı. Dr. Ayer, merkezde tedavi gören hastaların yaptığı eserleri şenlik havasında sergilemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Ayer, “Bu merkezde tedavi gören hastalarımızın neler yapabildiklerini göstermek istedik. Hastalarımızın ürettikleri ürünlerden gelir elde etmesini istiyoruz. Bunun için bir yönetmelik hazırlandığını biliyoruz. Yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte elde edilen ürünler maddi bir değere kavuşacak” dedi. Dilşikar Hatun Hamamı olarak bilinen Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde 170 civarında hastanın tedavi gördüğünü belirten Dr. Ayer, merkezin Manisa’ya yeterli olmadığına dikkat çekti. Görücüye çıkan ürünleri inceleyen Başkan Vekili Burhan Aydemir ise, hastaların yeteneklerine hayran kaldığını belirterek, Şehzadeler Belediyesi olarak katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde kalan hastalar tarafından gün boyunca çeşitli gösteriler sergilendi.