ŞEGEM'de Liseye Hazırlık Kursları başladı

Eylül 17 ,2018

Şehzadeler Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte Liselere hazırlık sınavlarına start verdi. Toplamda 123 öğrenci Haziran ayında yapılacak olan Liseye hazırlık sınavlarına kadar Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen, Din Kültürü ve İnkılap Tarihi derslerinden eğitim alacaklar.

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezinde (ŞEGEM) yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte 7. Sınıfa öğrencileri için Liseye Hazırlık kursları başladı. Kurslara katılan 123 öğrenci Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen, Din Kültürü ve İnkılap Tarihi branşlarında Haziran ayına kadar toplamda 6 dersten eğitim alacaklar.

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezinde geçtiğimiz yıl eğitim gören öğrencilerin büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Liseye hazırlık ve okula destek kursumuz okulların açılması ile birlikte başladı. Bu kursumuz Haziran ayındaki liseye geçiş sınavına kadar süren dershane formatında olan bir kurstur. Haftada 12 saat ders gören öğrenciler ayrıca haftada iki gün etüt hizmeti almaktadır. Kursa başlayan öğrencilere ayrıca kaynak yayın ve rehberlik hizmeti sunulmaktadır. Şu anda 123 öğrenci, 7 sınıf ve iki farklı grup saatleri ile kursumuz başlamış bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl başlattığımız bu kurslarımızda Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezinde eğitim gören öğrencilerimiz büyük bir başarı yakalayarak, nitelikli liselere yerleştiler. İnşallah bu yılda aynı şekilde öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlayarak en liselere yerleşmelerine yardımcı olacağız” dedi.