ŞEGEM'li öğrenciler ilk sınavı başarıyla geçti

Ekim 25 ,2018

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezinde Liseye hazırlık kurslarına giden 147 öğrenci geçtiğimiz gün yapılan KDS (Kazanım Değerlendirme Sınavı) ile bilgilerini ölçtüler. Öğrencilerin aldıkları eğitimi pekiştirmek için LGS’ye kadar 20 KDS yapılacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alması için çalıştıklarını belirtti.

Şehzadeler Belediyesi Gençlik Merkezi (ŞEGEM) bünyesinde 8.sınıflar için başlatılan Liselere Hazırlık kursları devam ediyor. Kurslara katılan 147 öğrenci, geçtiğimiz hafta (KDS) Kazanım Değerlendirme Sınavına girdi. Yıl boyunca yaklaşık 20 KDS yapılacağının altını çizen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak ilçemizde öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almaları için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz yıl başlattığımız Liselere hazırlık kurslarımızı bu yılda sürdürüyoruz. Bu yıl kurslarımıza 147 öğrencimiz katıldı. Uzman eğitimci kadromuz ile öğrencilerimiz Türkçe, Matematik, İngilizce, Fen, Din Kültürü ve İnkılap Tarihi derslerinden eğitim alıyorlar. Yaklaşık iki aydır aldıkları eğitimi pekiştirmek adına geçtiğimiz günlerde öğrencilerimiz KDS (Kazanım Değerlendirme Sınavı) ile bilgilerini ölçme imkânı buldular. Yeni sınav sistemi ve müfredata göre eğitim gören öğrencilerimiz, Haziran ayına kadar 20 KDS ile bilgilerini ölçüp eksikliklerini giderme imkanı bulacaklar ve Haziran ayında yapılacak olan LGS sınavına da en iyi şekilde hazırlanacaklar” dedi.