ŞEHZADELER BELEDİYESİ DÖNGÜSEL ÇOCUK PROJESİ'Nİ HAYATA GEÇİRDİ

Mart 07 ,2022



Şehzadeler Belediyesi,  Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi Gönüllüleri ile birlikte hazırlanan Döngüsel Çocuk Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Şehzadelerdeki yaklaşık 5 bin ilkokul öğrencisine tiyatral bir anlatımla geri ve ileri dönüşüm eğitimleri verilecek. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Döngüsel Çocuk Projesi ile gelecek nesillere döngüsel ekonomi modelini benimsetmeyi ve bu modelin gerektirdiği bilince sahip olmayı öğretmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 

 

Şehzadeler Belediyesi,  Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi Gönüllüleri ile birlikte hazırlanan Döngüsel Çocuk Projesi’ni hayata geçirdi. Projenin ilk tanıtım etkinliği Gazi İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla tarihi Bedesten’de yapıldı.Saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Sanayi Devrimi’ne bağlı olarak her geçen gün daha da gelişen teknoloji ve kentsel nüfus artışı, çarpık kentleşme ve hazır tüketimdeki talebi beraberinde getirerek, kentsel atıkların önemli miktarda artmasına neden olmaktadır. Bu süreç başta doğal kaynakların tükenmesi ve iklim değişikliği olmak üzere birçok olumsuz çevresel etkilere yol açmaktadır.  Yaşanan bu duruma çare arayan ülkeler, doğrusal ekonomi modelinden döngüsel ekonomi modellerine geçiş yapmaktadırlar. Doğrusal ekonomide al-kullan-at modeli uygulanırken; döngüsel ekonomide tüm kaynakların (enerji, hammadde, su gibi) uzun süre kullanımı esastır.” dedi. 

 

PROJENİN AMACI

Proje hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdüren Başkan Çelik şöyle dedi; “Şehzadeler Belediyesi olarak Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi Gönüllüleri ile birlikte işte bugün hayata geçirdiğimiz "Döngüsel Çocuk Projesi" ile gelecek nesillere döngüsel ekonomi modelini benimsetmeyi ve bu modelin gerektirdiği bilince sahip olmayı öğretmeyi hedefliyoruz. Bu projenin amacı; çocuklarda iklim krizi farkındalığı sağlayarak iklim krizini engellemeye yönelik proaktif davranış geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Çocuklarda; gereksiz tüketimin neden olduğu kaynak israfının önlenmesi, doğaya zarar veren atıkların azaltılması ve yeniden kullanım için yaratıcılıklarının arttırılması hedeflenmiştir. Üretime hiçbir katkı sağlamadan sürekli ‘yeni ‘satın alımın değil, var olanın doğru kullanımı, paylaşımın erdemi ve tüketim alışkanlıklarının rastgele değil akılcı olabilmesinin belletilerek gelecek nesillerde davranış değişikliği sağlamak,  toplumun ve dünyanın faydasına olacaktır. İşte bu saydığımız amaç ve hedefler doğrultusunda hazırlanan projemizle ilçemizde bulunan 5 bine yakın 2. ve 3. sınıf öğrencisini eğitmek ve bilinçlendirmek istedik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bugünden itibaren 29 Mart'a kadar devam edecek olan projede; öğrenci kardeşlerimiz belediyemize ait araçlarımızla her gün sabah ve öğle olmak üzere 2 program için buraya getirilecek, burada onlara çeşitli etkinliklerle eğitimler verilecek. Tüm öğrencilerimize geri dönüşüme uygun çanta, Cansın'dan Can'a adıyla bu projemiz için özel hazırlanmış resimli bir hikaye kitabı, paket kuru üzüm ve üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan kalem seti hediye edeceğiz. Bugün öğretilecek sunumu hazırlayan proje ekibinin başında bulunan bilim insanı değerli hocamız Özlem Ozan Kesbiç hanımefendiye, fakülte ile işbirliği sürecinde bizlere destek veren dekanımız Cüneyt Yenal Kesbiç hocamıza teşekkür ediyorum.” Daha sonra öğrencilere hitap eden Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve Manisa Yardımcısı Aydın Memük geri dönüşümün öneminden bahsederek projeyi hayata geçiren Şehzadeler Belediyesi ve Celal Bayar Üniversitesi İktisat Fakültesi Gönüllülerine teşekkür etti.

TİYATRAL SUNUM BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Konuşmaların ardından projenin başında yer alan CBÜ Öğretim Üyesi Özlem Ozan Kesbiç söz aldı ve öğrencilere Döngüsel Çocuk Projesi’nden bahsetti. İktisat Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatral gösterim eşliğinde öğrencilere mesajlarını veren Kesbiç,  interaktif bir şekilde öğrencilere ileri ve geri dönüşüm hakkında çeşitli bilgiler verdi.  Öğrencilerin büyük bir keyifle izledikleri gösterinin sonunda protokol üyeleri,  projede görev alan CBÜ öğrenci ve öğretmenlerine çiçek takdim etti.

Etkinlikte Manisa Yardımcısı Aydın Memük, Şehzadeler Kaymakamı Camal Hüsnü Çaykara, CBÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cüneyt Yenal Kesbiç, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten de hazır bulundu.

 

 

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45