ŞEHZADELER ZABITASI BU KEZ ÖĞRENCİLER İÇİN DENETLEDİ

Eylül 12 ,2019

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler okul civarlarında gıda satışı yapan işyerlerine yönelik denetim yaptı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı ders zilinin çalmasının ardından Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul civarlarında gıda satışı yapan işyerlerini denetledi. Zabıta ekipleri, gıda satışı yapan işyerlerinde bulunan yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihini, işyerlerinde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, işletmelerin çalışma ruhsatlarının bulunup bulunmadığını kontrol etti. Ekipler, denetledikleri işyerlerinin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında da bilgiler verdi. Ekipler denetim sonunda gerekli şartları taşımayan işyerlerine ihtarda bulundu. İşletme sahiplerine eksiklerini gidermeleri için bir hafta süre verildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Halkımızın daha rahat ve sağlıklı bir Şehzadelerde yaşaması için denetimlerimizi aralıksız olarak sürdürüyoruz.  2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte zabıta ekiplerimiz, okul civarlarında gıda satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerine ağırlık verdi.  Denetimlerde; esnaflarımızın özellikle hijyen kurallarına uyarak, temiz ve sağlıklı üretim yaptıkları görüldü. Bunun yanı sıra evrak yönünden tespit edilen eksiklikler noktasında esnaflarımıza gerekli ikazlar yapıldı. Şehzadeler Belediyesi olarak halkımızın daha güzel bir Şehzadelerde yaşaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerin değişik zamanlarda süreceğini belirtti.