ŞEHZADELERDE ÇARŞI PAZARA SIKI DENETİM

Nisan 14 ,2020



Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaş yoğunluğunu azaltmak amacıyla hafta içi her gün kurulması kararı alınan Perşembe Pazarı’nı ziyarete ederek,  denetim yaptı. Kaymakam Çaykara ev Başkan Çelik, pazar denetiminin ardından ilçesindeki esnafları ve marketleri dolaşarak buralarda da alınan tedbirlere uyup uyulmadığını denetledi.

 

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Perşembe Pazarı’nda denetim yaptı. Koronavirüs salgınının başlaması ile birlikte pazar yerlerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla Perşembe Pazarı’nın hafta içi her gün kurulması kararı alınmış ve pazarda koronavirüs tedbirleri alınmıştı. Kaymakam Çaykara ve Başkan Çelik, esnafın ve vatandaşların tedbirlere riayet edip etmediğini yerinde denetledi. Ateş ölçümü yaptırıp, ellerini dezenfekte ederek pazar alanına giren Başkan Çelik ve Kaymakam Çaykara,  pazarda bir süre dolaşarak incelemelerde bulundu. Esnaflarla selamlaşıp, vatandaşlarla sohbet eden ikili,  daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“PAZAR ALANIMIZDA HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ”

Perşembe Pazarına her vatandaşın ateşinin ölçülüp,  ellerinin dezenfekte edildikten sonra alındığını kaydeden Başkan Çelik “Maskesi olmayan vatandaşlarımıza maske veriyoruz. Pazarımızda tezgahlar arasında 3’er metrelik mesafe var. Pazar alanında vatandaş yoğunluğu olunca zabıta arkadaşlarımız yeni vatandaş girişine müsaade etmiyor ve oluşan yoğunluğun azalması sağlanıyor. Kontrollü bir şekilde vatandaşlarımızın pazar alışverişlerini yapmalarına olanak sağlanıyor. Pazar alanımızda her türlü tedbiri alıyoruz. Koronavirüs salgının başladığı ilk günlerde pazarımızı her gün açacağımızı söylemiştik. Sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde pazarımız açık olacak. Amacımız pazar yerinde insan yoğunluğu az olsun, sosyal mesafeye riayet edilerek alışverişler yapılsın. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile hafta içi gelip alışverişini yapabilir.” şeklinde konuştu.

 “PAZARIMIZ GAYET GÜZEL”

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara da daha önce yaptıkları denetimlerde pazarlarda bazı sorunlar olduğu gördüklerini ve cezai işlemler yaptıklarını hatırlayarak “ Şimdi pazarımız gayet güzel. Güzel bir şekilde tertip edilmiş. Sosyal mesafe kurallarına ve diğer tedbirlere riayet ediliyor. Amacımız ceza yazmak değil. İnsanlarımızı korumaya yönelik bir mücadele veriyoruz. Tedbirlerimizi alarak dünya genelindeki musibeti yeneceğiz.” şeklinde konuştu.  Perşembe Pazarı’ndaki denetimlerinin ardından Kaymakam Çaykara ve Başkan Çelik, Şehzadelerdeki esnafları ziyaret ederek, onlara sosyal mesafe kurallarını hatırlattı. İlçedeki marketleri de denetleyen ikili, alınan tedbir kararlarına buralarda uyulup uyulmadığına baktı. Esnaflardan ve vatandaşlardan maskesi olmayanlara maske dağıtılırken,  esnafın ve marketlerin kurallara uyması memnuniyet yarattı.

 

 

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45