ŞEHZADELERDE ÜCRETSİZ BAĞLAMA KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Temmuz 19 ,2023



Şehzadeler Belediyesi tarafından, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ilçede açılan ücretsiz bağlama kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Çocuklara ve yetişkinlere ayrı gruplar halinde verilen kurslarda kursiyerler hem yaz dönemini verimli bir şekilde değerlendiriyor hem de bağlama çalmayı öğreniyor.

 

Kültür sanat alanındaki faaliyetlerini aralıksız sürdüren Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz bağlama kursları yoğun ilgi görüyor. Çocuklar ve yetişkinlere ayrı gruplar halinde açılan kurslar,  yaz aylarını değerlendirmek isteyenlere büyük fırsat sunuyor. Fatih Gençlik Merkezi'nde hafta içi düzenlenen ücretsiz kurslarda çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğitimler veriliyor. Usta Öğretici Olgun Fırat Aksu eşliğinde gerçekleştirilen kurslarda kursiyerler bağlama öğrenmenin yanı sıra nota eğitimi de alıyor.  Kurslar hakkında bilgi veren Aksu "Kursumuz aylık 40 saat şeklinde  devam ediyor. Hem yetişkinlere  hem de çocuklara yönelik gruplarımız var. Eğitimlerimiz günde sekiz saati buluyor. Temel seviyeden başlayıp ileri seviyeye kadar dersler yapıyoruz. Bağlamanın yanı sıra kursiyerlerimize nota dersleri de veriyoruz. Güzel sanatlara ya da fakültelere gitmek isteyenler için bir başlangıç oluyor eğitimlerimiz." şeklinde konuştu. 

Yaz tatilini  değerlendirmek için kursa katılan üniversite öğrencisi Yunusemre Akbulut "Belediyemizin sosyal medya hesaplarından ücretsiz kurslar olduğunu öğrenince katılmak istedim. Hobi olarak ve temel müzik eğitimi almak için. Buna vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bir diğer kursiyer Mehmet Yener ise şöyle konuştu; "Sazımı 10 sene önce almıştım ancak bir kursa gitmek nasip olmamıştı. Belediyemizin böyle bir imkan sunduğunu duyunca hemen başvurdum. Başta Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'e eğitmenimiz  Olgun Beye çok teşekkür ediyorum"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise yaptığı açıklamada, “Şehzadeler Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kültür sanat alanında kendilerini geliştirmelerini çok değerli olarak görüyor, ilgili birimlerimizle bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bağlama kurslarımıza ilgi oldukça büyük, vatandaşlarımızın kurslarımızdan faydalanıyor olmasından oldukça mutluyuz. Desteklerinden dolayı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45