ŞEHZADELER'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Temmuz 31 ,2015



Özel bir televizyon kanalında Manisa’da yaşanan billboard kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, “Hala kendilerini Manisa Belediyesi gibi görüyorlar. Fakat anlayamadıkları bir şey var ki o da Manisa Belediyesi hukuken ölmüştür. Yerine de üç ayrı belediye kurulmuştur. Büyükşehir Meclisi de bu billboardları paylaştırmıştır. 30 tane billboard için bu yapılanları anlamak mümkün değil. Bu tartışmaları bırakmalı ve hep birlikte Manisa’ya hizmet etmek zorundayız ” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, son günlerde yaşanan billboard kriziyle ilgili soruları yanıtladı. Özel bir televizyon kanalında ana haber bültenine konuk olan Demir, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte yaşanan billboardların devriyle ilgili karmaşaya açıklık getirdi. Manisa Belediyesi’nin hukuken öldüğüne dikkat çeken Demir, “Manisa’da yaşanan billboard krizi 1 Temmuz itibariyle başladı. Manisa büyükşehir olmadan önce Manisa Belediyesi diye bir kurum vardı ve bu belediye bundan 3 yıl önce özel bir reklam firmasıyla billboardlarla ilgili bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma neticesinde de ‘Kullanım süresi bittikten sonra mevcut olan billboardlar, raketler Manisa Belediyesi’ne devredilir’ şeklinde bir madde var. Büyükşehir belediyesindeki arkadaşların yanılgıya düştükleri madde budur. Hala kendilerini Manisa Belediyesi gibi görüyorlar. Fakat anlayamadıkları bir şey varsa o da Manisa Belediyesi hukuken ölmüştür. Geçtiğimiz yıldan bu yana Manisa Belediyesi yerine büyükşehir, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri şeklinde üç ayrı belediye kurulmuştur. Manisa Belediyesi’ne devredilir ifadesi Manisa Büyükşehir Belediyesi diye anlaşılmaz. Eğer bu şekilde olsaydı zaten paylaşım komisyonu diye bir şey kalmaz, bütün mallar mülkler onlara kalırdı” dedi.

“KENT ESTETİĞİ KOMİSYONUNU ÇALIŞTIRMIYORLAR”

Başkan Yardımcısı Demir, Kent Estetiği Komisyonu’nun kasten çalıştırılmadığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Manisa’da belediyecilik anlamında en yetkili kurum Manisa Büyükşehir Belediye Meclisidir. Meclis çok adil bir karar almış ve billboardları bulunduğu bölgeye göre ilgili kuruma devretmiştir. Kent Estetiği Komisyonu kurulmuş ama bu komisyonun çalışması da kasten engelleniyor. Komisyonun çalıştırılmamasının nedeni ise şehrin dört bir yanına billboard dikmektir. Bu çok çirkin bir görüntüdür.”

“BİLLBOARDLAR YASAL OLARAK BİZİM”

Konuyla ilgili hukuken tartışılacak bir nokta olmadığını belirten Demir, “Billboardlar yasal olarak bizim. Tartışılacak hukuken bir şey yok. Fakat 1 Temmuz’dan itibaren Manisa Büyükşehir Belediyesi acele bir şekilde hukuksuz bir ihaleyle 17 ilçedeki bütün billboardların, raketlerin ihalesini yaptı ve kendi şirketi olan SPİLAŞ’a verdi. Bu ihale de ayrı bir tartışma konusu. SPİLAŞ’ın yönetim kurulu başkanı bununla ilgili belgeleri de açıklıyordu ama birkaç gündür Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinden ve kendi haber sitelerinden kaldırılmış durumda. Çünkü bu ihalenin de bir sürü hukuki çarpıklıkları var. Bizim olan bir yerlerin ihalesini yapıyorlar. Bununla ilgili yasal haklarımızı kullanacağız” diye konuştu. 

“HEP BERABER MANİSA’YA HİZMET ETMEK ZORUNDAYIZ”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararını tanımadığını ifade eden Demir, hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi. Manisa’ya hep birlikte hizmet etmek zorunda olduklarına dikkat çeken Demir, “1 Temmuz’dan bu yana duyurularımızla ilgili afişlerimizi asıyoruz. Fakat gece yarısı operasyonlarıyla hukuksuz bir şekilde büyükşehir belediyesinin elemanları tarafından bu afişler kaldırılıyor. Yerine SPİLAŞ’ın reklamları asılıyor. Defalarca kendilerini uyardık. Bugün baktığımızda Manisa genelindeki tüm billboardları kullanıyorlar. Bir de bize uyarı yazısı yazıyorlar. Şehzadeler Belediyesi 165 bin insanı temsil eden bir belediyedir. Böyle bir şirketin resmi bir kuruma bu şekilde bir yazı yazmasından büyük bir garabet olabilir mi ? 3 kurumun görevlilerini karşı karşıya getirmek çok ayıptır. Bizim hareket alanımızı kısıtlayamazlar. Hep beraber Manisalılara hizmet etmek zorundayız. Ciddi manada bir cesaret var, meclis kararını bile tanımıyorlar. Hukuki mücadele başlatıyoruz, bunun peşini bırakmayacağız. Belediyemizin hakkını savunacağız” şeklinde konuştu.

“DEVASA PANOLARI KENDİ ELLERİYLE KALDIRACAKLAR”

Kent estetiğini bozan panoların bir an önce kaldırılması için ilgilileri göreve davet eden Demir, “Devasa panoları görenler isyan ediyor. Muradiye Cami, Sultan Cami gibi tarihi eserlerin önünü kapatarak, estetiğini bozuyorlar. Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Akademik Odalar Birliği’ni şehrin dört bir yanında yer alan bu çirkin panolarla ilgili göreve davet ediyorum. Bu yapılanlarla ilgili tepki göstermeye, halkın sesini dile getirmeye davet ediyorum. Biz şehrin estetiğini bozacak hiçbir çalışma içerisinde yer almıyoruz. Muradiye Camii önündeki panoyla ilgili Anıtlar Kuruluna , gerekli yerlere başvurumuzu yaptık. En kısa zamanda o panoları kendi elleriyle indirdiklerini bütün Manisalılar görecek” dedi.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45