Şehzadeler Belediyesi, Sıcak Hava Koşullarına Karşı Ağaç ve Parklarda İlaçlama Çalışması Başlattı

Mayıs 13 ,2024



Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcak hava koşullarına karşı önlem alınmaya başlandı. Şehzadeler Belediyesi ekipleri, 67 mahallede bulunan ağaçlar, parklar ve yeşil alanlarda görülen ballık hastalığı ve ağaçlardaki haşerelerle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarını başlattı. Bununla birlikte, ekipler ihtiyaç duyulan alanlarda ot biçme ve yeşil alan düzenleme çalışmalarını da sürdürüyor.

 

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte ağaçlarda ve yeşil alanlarda ortaya çıkan ballık hastalığı ve haşereler, bitkilere zarar vererek çevre sağlığını tehdit ediyor. Bu nedenle Şehzadeler Belediyesi, mahallelerde bulunan tüm yeşil alanlarda etkili bir ilaçlama çalışması yürüterek, doğal dengenin korunmasını hedefliyor.

 

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın sağlığı ve çevrenin korunması bizim için önemli. Bu doğrultuda, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte ağaçlarımızı ve yeşil alanlarımızı ballık hastalığı ve haşerelere karşı korumak için ilaçlama çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca, ihtiyaç duyulan bölgelerde ot biçme ve yeşil alan düzenleme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Amacımız, hem doğal yaşamı korumak hem de vatandaşlarımızın sağlığını riske atmamaktır" dedi.

 

Şehzadeler Belediyesi ekipleri, ilaçlama ve düzenleme çalışmalarını titizlikle sürdürerek, mahalle sakinlerinin sağlıklı ve temiz bir çevrede vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45