Şehzadeler Çocuk Meclisi kuruldu

Nisan 01 ,2015

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruldu. Meclis ilk toplantısını gerçekleştirdi. Çocuklar faaliyet göstermek istedikleri çalışma gruplarını seçerek, toplantı saatlerini belirledi. Önümüzdeki günlerde meclis üyeleri arasından başkan seçimi yapılacağı belirtildi.

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Engelliler Meclisi, Gençlik Meclisi ve Muhtarlar Meclisi’nin ardından çocuk meclisini de kurdu. İlçedeki okulların 4. sınıftan, 10. sınıfa kadar seçilmiş öğrencilerinden oluşan meclis ilk toplantısını gerçekleştirildi. Başkan Danışmanı Mustafa Pala başkanlığında yapılan toplantıda, öğrencilerin de görüşleri alınarak çalışma grupları belirlendi. Kurulan meclisle çocukların sorunlarına dikkat çekileceğini belirten Pala, “Yaşadığınız sorunları en iyi siz bilirsiniz. Biz size sadece rehberlik ederiz, yol gösteririz, imkan sağlarız ama geriye kalan her şeyi siz yapacaksınız. Belediye başkanlığı, kaymakamlık, valilik olarak önünüzü açmaya söz veriyoruz” dedi. Daha sonra ‘Çocukların sorunları ve çözüm önerileri, kültür, sanat, spor ve değerler ile bilim, teknoloji ve çevre’ olmak üzere çalışma grupları belirlendi.