Şehzadeler'de proje eğitimleri başladı

Ağustos 18 ,2015

Şehzadeler Belediyesi başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda personel ‘Uygulamalı Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi’ konusunda bilgilendirildi. Başkan Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak en güzel projeleri ve hibe desteklerini Şehzadeler’e ve Manisa’ya kazandıracaklarına dikkat çekti.

Şehzadeler Belediyesi, AB fonları, kalkınma ajansları ve devletlerarası hibe programları kapsamında proje yazma ve uygulama eğitimlerine başladı. Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen eğitime Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda personel katıldı. Uygulamalı Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi konulu eğitim Proje Uzmanı Fayık Demirtaş tarafından verildi.  Demirtaş doğru projeler hazırlayarak, fonlardan hibe desteği almanın mümkün olduğunu ifade etti. Eğitim öncesinde açılış konuşması yapan Başkan Çelik, “Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun Projesi Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında 680 bin 957 TL’lik bir hibe desteği sağlandı. Projenin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Projenin kusursuz bir şekilde tamamlanabilmesi için bizzat takipçisi olacağım. Başkan yardımcılarımız başta olmak üzere, tüm müdürlerimiz ve personelimiz büyük hassasiyet gösterecek ve bu işten alnımızın akıyla çıkmış olacağız” dedi.

“YARDIM FONLARINDAN İSTİFADE ETMELİYİZ”

Daha güzel projeleri hayata geçirebilmek için yardım fonlarından faydalanmak gerektiğine dikkat çeken Başkan Çelik, “İlçe belediyelerinin ekonomik durumları belli. Sıfırdan bir belediye kurup,  170 bin nüfusa hizmet götürmek için çaba sarf ediyoruz. Bu bağlamda hibe desteklerine çok ihtiyacımız var. Ne kadar güzel bir projeniz olursa olsun, onu hayata geçirebilmek için gerek AB fonlarından gerekse Türkiye’deki kalkınma ajanslarından en üst düzeyde istifade etmeniz gerekiyor. Ülkemizin de katkıda bulunduğu birçok fon var. Bizler bu fonlardan maksimum düzeyde istifade etmeliyiz. Bu noktada yapılacak olan projeleri son derece önemsiyorum. Yapacağımız projelerle daha fazla kaynağı Şehzadeler’e ve Manisa’mıza kazandırmalıyız” dedi. Eğitimin 5 gün boyunca Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Salon’da sürdürüleceği belirtildi.