Şehzadelerden 5 Bin Kişilik Aşure Hayrı

Ekim 24 ,2015

Şehzadeler Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle Manolya Meydanı ve Alaybey Pazar yeri girişinde vatandaşlara 5 bin kişilik aşure hayrı yaptı. Yapılan Aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tüm Manisalıların Muharrem ayını tebrik etti.

Muharrem ayı nedeniyle Şehzadeler Belediyesi Manolya meydanında vatandaşlara 3 bin kişilik aşure ikramı yaptı. Manolya meydanında yapılan aşure hayrına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Meclis üyeleri Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir, AK Parti Milletvekili adayı Ozan Erdem ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Aşure hayrında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler halkının, Manisa’nın Ülkemiz insanlarının ve İslam coğrafyasının muharrem ayını tebrik ediyorum. Muharrem ayının 10. Günü bizim inanç dünyamıza göre çok önemli bir gün. HZ. Adem Peygamberimizin duasının kabul edildiği, HZ: Hüseyin efendimizin şehit edildiği bir gün. Böylesine bir günde bizde bir aşure hayrı yapıyoruz. Allah hayırlarımızı kabul etsin. Bu hayırlardan hâsıl olan sevaplar şehitlerimizin ruhuna gitsin. Allah ülkemizin birliğini beraberliğini ve kardeşliğini daim etsin.  İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı akıtmak isteyenlere rabbim fırsat vermesin, çağdaş yezitlere rabbim fırsat vermesin. Hemşerilerimize bu gün aşure ikramı yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyor ve tekrardan hemşerilerimizin Muharrem ayını tebrik ediyorum” dedi. Alaybey Pazar yeri girişinde de AK Parti Milletvekili adayı İsmail Bilen’in katılımıyla vatandaşlara 2 bin kişilik aşure ikramı yapılırken aşure hayrının devam edeceğini belirten Başkan Çelik toplamda 10 bin kişilik aşure hayrı yapılmış olacağını ifade etti.