Türkiye eski Türkiye değil

Temmuz 21 ,2016



15 Temmuz gecesinden itibaren tutulan Demokrasi Nöbetine 6.gününde de binlerce vatandaş akın etti.  Demokrasi Nöbetine katılan Sivil Toplum örgütü başkanları ve vatandaşlar hep bir ağızdan darbeye hayır çağrısı yaptı.

15 Temmuz Cuma gecesi başarısızlık ile sonuçlanan darbe kalkışmasının ardından geçen 6.gecede Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde Manolya Meydanında düzenlenen Demokrasi Nöbeti coşkulu ve giderek artan büyük bir kalabalık ile devam ediyor.7’den 70’e her kesimden Manisalının katıldığı Demokrasi Nöbetine sivil toplum kuruluşu başkanları ve üyeleri de katılarak darbeye karşı tepkilerini ortaya koymaya devam ediyor. Geçtiğimiz akşam sabahın ilk saatlerine kadar süren Demokrasi Nöbetine, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Çetin, Elektrik Teknisyenleri Esnaf Odası Başkanı Âdem Yüküm, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ümit Taydaş, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Sivil Toplum kuruluşlarının gençlik kademeleri başkan ve yöneticileri ile binlerce vatandaş katıldı. Kendi oda üyeleri adına birer açıklama yapan Oda Başkanları yapılan darbeyi lanetleyerek tüm Türkiye’nin darbeye karşı tek yürek olmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. Oda Başkanlarının ardından bir konuşma yapan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ümit Taydaş “ Bizler, demokratik, laik bir hukuk devletine ve Anayasal düzene inandık. Bugün seçimle gelen meşru bir hükümete yapılan bu davranışı kabul etmemiz mümkün değildir. Bizler Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği olarak yapılan bu darbe girişimini kınıyoruz” dedi.

“MANİSA GENÇLİĞİNİ SESİ OLARAK MEYDANLARDAYIZ”

Manolya Meydanında düzenlenen Demokrasi Nöbetine gelen 11 Sivil toplum kuruluşu gençlik komisyonları adına konuşan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök “Bu akşam bizler Manisa gençliğini sesi olarak buradayız. Bugün burada sadece kendimiz için değil, gelecek nesillerimizin refahı ve huzuru için, daha güzel yarınlarda yaşamaları için buradayız. Halkımızın büyük bir coşku ile bu meydanları doldurduğunu görmek biz gençlere ayrı bir cesaret ve mutluluk veriyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hazmedemeyip, her alanda gelişmesini istemeyen bu yapı eli silahlı bir terör örgütüdür. Bu eli kanlı örgüt Milletimizin birlik ve beraberliğine darbe yapabileceğini zannetmiştir. Ancak bu hainler bin yıldır Anadolu’ da destanlar yazan bu milletin İstanbul’u fethederek, çağ açıp, çağ kapatmış olan bu yüce milletin destanlarını unutmuşlardır. Vatanımıza, Cumhurbaşkanımıza, geleceğimize sahip çıktığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“DARBELERDE EN ÇOK BİZ ZARAR GÖRDÜK”

Sivil toplum kuruluşları gençlik komisyonları başkanlarının ardından söz alan Saadet Partisi Manisa İl Başkanı Metin Bulduk “Darbelerden en çok zarar görmüş olan bir partiyiz. Ancak bugünlerde yaşanan mesele, partiler üstü bir meseledir. Bu mesele tüm Türk halkını ilgilendiren bir meseldir. Darbe girişimimin ardından siyasilerin birbirlerine uzattığı zeytin dalı uzun zamandır görmek istediğimiz bir tablodur. Bu birlik ve beraberliği gösteren tüm siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi

“BU ÜLKEDE BUNDAN SONRA KİMSE DARBE YAPAMAYACAK”

Türkiye’nin eskisi gibi olmadığını vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir “Tarihi günlerden bir gün yaşıyoruz. 15 Temmuz’dan itibaren tarihte hiç yaşanmamış olayları ibretle yaşıyoruz boğaz köprülerinde yaşanan hareketlilik sonrasında bizler oralarda terör eylemleri var diye düşünerek ordumuz olaya müdahale etmiş diye düşündük. Biraz zaman geçtikten sonra işin renginin değişik olduğunu anladık. Türkiye’de birilerinin bir şeyler yapmak istediğini fark ettik. Askerlerimizin içerisine sızan göz bebeğimiz ordumuzun içerisine sızan bir takım vatan hainleri orduya ve millete karşı darbe ve Cumhurbaşkanımıza karşı darbe yapmaya kalkışmışlar artık Türkiye’ de darbe yapıldı yönetime el koyduk diye korsan bir bildiriyi zorla okuttular. Bizler paniğe kapılmadık.  O esnada partimizde toplantı halindeydik. Olaylar cereyan eder etmek tüm arkadaşlarımızı uyardık. Türkiye dünkü Türkiye değildir dedik. Bizler darbelerle yetişen bir nesil olarak, darbenin nasıl olduğunu bilen bir nesiliz. Dolayısı ile Türkiye dünkü Türkiye değil dedik. Bu ülkede bundan sonra darbe yapabilecek adam anasında doğmamıştır dedik. Silahlanıp 2 tane tankı ve uçağı eline geçiren ben darbe yaptım derse bu insan Türk olmaktan çıkmıştır demektir. 21. Yüzyılın Dünya lideri hangi Ülke olacak diye sorduğumuzda Türkiye diyoruz. Dünya lideri ülke dediğimiz Türkiye’de 2 uçakla, iki tankla Türkiye darbe yapmaya kimsenin gücü yetmez dedik. Bu teröristlerin atladığı bir nokta vardı, bu necip milleti unutmuşlardı. Milleti unutanlar, unutulmaya mahkûmdur. Bu olayları duyanlar hemen sokaklara koşup Başkomutanımıza, Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. Recep Tayyip Erdoğan sevgisi ile dolan tüm halkımız tankların üzerine yürüdüler, kurşunlara siper oldular. Şükürler olsun ki böylesine güzel bir millete sahibiz” 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar bu meydanları boş bırakmayan tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından her gece Meydanı dolduran coşkulu kalabalığa marşlar çalan Şehzadeler Belediyesi Mehter takımı çaldığı marşlarla halkın sabaha kadar büyük bir coşku içerisinde Demokrasi Nöbetine devam etmesini sağladı.

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45