Yiğitbaşı Veli Hazretlerinin hayatı kitaplaştırıldı

Haziran 01 ,2015



Şehzadeler Belediyesi ilk kültür yayınını hizmete sundu. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretlerinin hayatının anlatıldığı kitabı basına ve kamuoyuna tanıttı. Başkan Çelik, “Şehrimizin manevi direği olduğuna inandığımız bir Allah dostunu anlatan eserin basımını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediyesi, Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretlerinin hayatının anlatıldığı kitabın basımını gerçekleştirerek, ilk kültür yayınını hizmete sundu. Kitabın tanıtımını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke ve Yiğitbaşı Vakfı Başkanı Sefer Yıldız ile birlikte gerçekleştirdi. Kitap hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, “Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretleri bizim sınırlarımıza metfun bulunan büyük bir Allah dostudur. Şehrimizin manevi direği olduğuna inanıyoruz. İlk eserimizin böyle bir Allah dostunun hayatının anlatıldığı bir kitap olsun istedik. Bu noktada da Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Ögke hocamızın bir çalışması vardı. Şehzadeler Belediyesi olarak kitabın basımını yapmak ve gelen misafirlerimize hediye etmek istedik. Şehzadeler Belediyemizin ilk kültür yayını Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretlerinin hayatı oldu. Böyle bir hizmetin belediyemiz tarafından sunulmasına destek verdikleri için değerli hocamıza yürekten teşekkür ediyorum. Şehzadeler Belediyesi inşallah kıyamete kadar yaşayacak. Yüzlerce, binlerce eser bizden sonraki hizmetkarlar tarafından basılacak. Ancak Şehzadeler Belediyesi kültür yayınlarının birinci sırasında şehrimizin manevi direği Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretlerinin hayatının anlatıldığı bu değerli eser olmuş olacak. Hayırlı olsun, Allah anlamayı ve istifade etmeyi hepimize nasip etsin” dedi.

BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, “Yiğitbaşı Veli Ahmed Şemseddin-i Marmaravi Hazretleri adına hazırlanmış bir kitapla bu faaliyetlerin başlanmış olmasını çok anlamlı buluyorum. Ömer Faruk Çelik Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu kentin adına ve şanına layık bir şekilde bu hizmetleri yürüteceğinin bir garantisi olarak bunu algılıyorum. Yiğitbaşı Vakfı’na da bu anlamlı hizmetlerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu. Yiğitbaşı Vakfı Başkanı Sefer Yıldız ise, desteklerinden dolayı Başkan Çelik ve Prof. Dr. Ahmet Ögke’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Yazar Prof. Dr. Ahmet Ögke kitaplarını imzaladı.

 

YAYINLARIMIZ


ŞEHRİ ŞEHZADELER GAZETESİ 48. SAYISI
Tüm Yayınlar

YAKLAŞAN ETKİNLİKLER

DARBELER TARİHİ VE 15 TEMMUZ KONFERANSI
Tüm Etkinlikler

SMS BİLGİLENDİRME


Etkinliklerden haberdar olmak için SMS sistemimize kayıt olun
Kayıt Ol

ŞEHZADELER BELEDİYESİ TARIMSAL TAHMİN ve ERKEN UYARI SİSTEMİ



İncele

FOTO GALERİ

VİDEO GALERİ

Linkler

KONUM

E-BÜLTENE KAYIT OLDUNUZ MU?

Belediyemizin haber, duyuru ve etkinliklerinden haberdar olmak için şimdi e-bülten servisine abone olun...


ADRES BİLGİLERİ :

1. Anafartalar Mah. Ergen Cad. No:2 45020 ŞEHZADELER / MANİSA

TELEFON BİLGİLERİ :

Santral : 0236 250 11 00
Beyaz Masa : 444 90 45